Bernard Madoff, mai afectat de durerea produsă familiei decât de furia foştilor clienţi

Escrocul Bernard Madoff, condamnat în 2009 la 150 de ani de închisoare pentru o fraudă de tip piramidal, a declarat, într-un interviu pentru postul ABC difuzat joi, că este mai afectat de durerea provocată familiei sale decât de furia foştilor săi clienţi.

262 afișări
Imaginea articolului Bernard Madoff, mai afectat de durerea produsă familiei decât de furia foştilor clienţi

Bernard Madoff, mai afectat de durerea produsă familiei decât de furia foştilor clienţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Înţeleg de ce mă urăsc clienţii. Afacerile bune s-au terminat. Pot să trăiesc cu asta", a declarat el într-un interviu cu jurnalista Barbara Walters, pe 14 octombrie, la închisoarea Butner, în North Carolina.

"Majoritatea oamenilor cred că am furat de la văduve şi orfani. Dar i-am făcut pe bogaţi şi mai bogaţi", a continuat cel care a escrocat instituţii de binefacere, personalităţi, universităţi şi bănci din toată lumea.

Dar "să nu îmi văd familia şi să ştiu că mă urăsc" este cel mai rău lucru din viaţa cuiva, a dat asigurări Madoff, în vârstă de 73 de ani, arestat la 11 decembrie 2008 şi condamnat în iunie 2009 la 150 de ani de închisoare. "I-am trădat", a adăugat el.

"Îmi pare rău pentru suferinţa pe care le-am provocat-o", a răspuns el când a fost întrebat ce vrea să le transmită nepoţilor săi. Fiul său cel mare, Mark, s-a spânzurat pe 11 decembrie 2009, la New York, din cauza scandalului.

Madoff a povestit că soţia sa, Ruth, care obişnuia să îl viziteze o dată pe săptămână şi să îl sune în fiecare zi, nu mai face acest lucru de la sinuciderea fiului lor. La ultima sa vizită la închisoare, Ruth i-a cerut să o lase să se depărteze de el. "Am înţeles", a spus fostul om de afaceri.

"Absenţa comunicării cu Ruth este lucrul cel mai greu" de suportat, a recunoscut escrocul. "Ruth nu mă urăşte. Ea nu are pe nimeni. Nu este drept pentru ea. Şi-a pierdut primul fiu. Este o femeie devotată, pe care nu o interesau banii", a dat asigurări el, subliniind că nu a mai avut niciun contact cu ea de la ultima întâlnire.

În schimb, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al bursei newyorkeze Nasdaq a mărturisit că se simte mai "în securitate" în închisoare, după ce a trăit timp de 20 de ani "în frică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici