Besson: Bucureştiul a sugerat Parisului să renunţe la ajutorul financiar dat romilor repatriaţi

Guvernul de la Bucureşti a sugerat Parisului să renunţe la acordarea ajutorului financiar romilor de origine română repatriaţi din Franţa, afirmă ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, după vizita efectuată în România.

17 afișări
Imaginea articolului Besson: Bucureştiul a sugerat Parisului să renunţe la ajutorul financiar dat romilor repatriaţi

Besson: Bucureştiul a sugerat Parisului să renunţe la ajutorul financiar dat romilor repatriaţi (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Guvernul român ne-a spus că este o idee proastă să le dăm bani (românilor) pentru a reveni în ţară, sugerându-ne să renunţăm la ajutorul de revenire voluntară", a declarat Besson, explicând că acordarea acestui ajutor îi stimulează pe români să vină în Franţa pentru a beneficia de aceşti bani.

Autorităţile franceze le oferă câte 300 de euro romilor adulţi care acceptă repatrierea şi 100 de euro pentru fiecare copil.

Într-un interviu acordat postului France Info vineri dimineaţă, Besson a precizat că, în cursul vizitei la Bucureşti, oficialii francezi s-au înţeles "perfect" cu membrii Guvernului român.

"Am semnat un comunicat comun anunţând acţiuni coordonate" pentru o mai bună integrare a romilor în România, precizează Besson.

Ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, şi secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, s-au aflat joi la Bucureşti pentru a discuta cu membri ai Guvernului român despre situaţia romilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici