Biden nu este pregătit să ia o decizie privind o a treia candidatură la preşedinţie

Vicepeşedintele american Joe Biden afirmă că nu este "pregătit" să decidă dacă va candida sau nu în alegerile prezidenţiale americane din 2016, apreciind că are "suficient timp" în acest sens, relatează The Gardian în pagina electronică.

90 afișări
Imaginea articolului Biden nu este pregătit să ia o decizie privind o a treia candidatură la preşedinţie

Biden nu este pregătit să ia o decizie privind o a treia candidatură la preşedinţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am suficient timp să fac asta, în opinia mea", le-a spus el jurnaliştilor, la o zi după ce fostul secretar de Stat Hillary Clinton şi-a lansat campania în vederea obţinerii învestiturii democrate.

Vicepreşedintele american nu a luat prea în serios întrebările jurnaliştilor în legătură cu o eventuală a treia campanie la prezidenţiale. "Anunţ astăzi (luni) că (senatorul Marco) Rubio şi cu mine vom candida împreună", a glumit el, referindu-se la republicanul din Florida care şi-a anunţat intrarea în campanie luni.

Biden a fost considerat mult timp unul dintre cei mai puternici contracandidaţi ai lui Clinton, în cazul în care se hotărăşte să intre în cursă. El este preferat de către tineri, potrivit sondajelor la nivel naţional. Într-un sondaj recent realizat de Monmouth University, care nu a inclus-o pe senatoarea Elizabeth Warren, din Massachusetts, favorita liberalilor, vicepreşedintele a obţinut un scor de 16%. Însă Clinton se menţine la un scor de 60%.

În cazul în care Biden decide să intre în cursă, va avea unele avantaje ca vicepreşedinte în funcţie, dar este improbabil să fie susţinut de Casa Albă.

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Josh Earnest, a declarat luni că Barack Obama nu se va implica în alegerile primare democrate. "Există şi alte persoane (în afară de Hillary Clinton) care sunt prietene cu preşedintele şi care ar putea, la un moment dat, să hotărască să intre în cursă", a spus el.

"Preşedintele nu a oferit niciun fel de susţinere până acum", a precizat Earnest, adăugând că "alegătorii democraţi sunt cei care vor hotărî pe cine vor nominaliza pentru (candidatura la) preşedinţie", a adăugat Earnest.

Clinton este singura din tabăra democrată care şi-a anunţat candidatura până în prezent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici