Biden respinge "prostiile" referitoare la poziţia SUA faţă de Iran şi oferă asigurări Israelului

Vicepreşedintele american Joe Biden a respins sâmbătă "prostiile" referitoare la negocierile cu Teheranul în dosarul nuclear iranian şi a încercat să ofere asigurări Israelului cu privire la securitatea sa.

208 afișări
Imaginea articolului Biden respinge "prostiile" referitoare la poziţia SUA faţă de Iran şi oferă asigurări Israelului

Biden respinge "prostiile" referitoare la poziţia SUA faţă de Iran şi oferă asigurări Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am auzit multe prostii despre poziţia noastră faţă de Iran", a declarat Joe Biden într-un discurs susţinut la Forumul proisraelian Saban, la Washington.

"O voi spune, deci, foarte clar", "nu vom lăsa Iranul să se doteze cu arma nucleară, punct. Gata cu discuţiile. Nu se va întâmpla, atât timp cât suntem noi" la putere, a dat asigurări Biden.

Vicepreşedintele a afirmat că Washingtonul discută în detaliu politica sa iraniană şi i-a îndemnat pe participanţi să nu exagereze importanţa dezacordurilor dintre Statele Unite şi Israel.

"Nu există absolut nicio divergenţă, niciuna, între noi şi israelieni cu privire la problema securităţii Israelului", a insistat el.

"Însă, ca prieteni, avem obligaţia să vorbim cinstit unii cu alţii, să vorbim despre dezacordurile tactice pe care le avem şi să nu le evităm", a spus Biden.

Israelul a criticat în mod public negocierile dintre marile puteri din Grupul 5+1 şi Teheran cu privire la programul nuclear iranian, acuzând Washingtonul de naivitate în legătură cu noul preşedinte iranian.

Relaţiile dintre cei doi aliaţi au atins cel mai scăzut nivel, după eşecul unei relansări a procesului de pace israeliano-palestinian de către secretarul de Stat John Kerry.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici