Bilanţul cutremurului din Haiti ar putea atinge 50.000 de morţi

Între 40.000 şi 50.000 de persoane au murit şi trei milioane au fost afectate de cutremurul care a lovit marţi Haiti, a declarat, joi, în Panama, Xavier Castellanos, director pentru Americi al Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii.

18 afișări
Imaginea articolului Bilanţul cutremurului din Haiti ar putea atinge 50.000 de morţi

Bilanţul cutremurului din Haiti ar putea atinge 50.000 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cifrele cele mai importante sunt cele pe care le-a menţionat Guvernul (statului Haiti) şi Guvernul haitian vorbeşte despre 40.000 până la 50.000 de morţi", a declarat Castellanos.

Potrivit acestuia, "magnitudinea seismului (7) arată faptul că ar putea exista un număr important de morţi şi că cifra menţionată de Guvernul haitian nu este departe de adevăr".

Cel puţin trei milioane de persoane au fost afectate direct de cutremur, adică o treime din populaţia ţării, a mai spus oficialul.

"Există o cantitate enormă de răniţi grav care se găsesc în spitale, dar şi mulţi care nu au reuşit să se deplaseze la clinici sau centre de îngrijire", a continuat el.

Se estimează că 200.000 de familii şi-au pierdut casele în zona Puerto Principe, cea mai afectată din capitala haitiană, şi multe dintre aceste familii au fugit în Republica Dominicană învecinată, a precizat Xavier Castellanos.

Miercuri, Duly Brutus, ambasadorul haitian pe lângă Organizaţia Statelor Americane (OEA), al cărei sediu este la Washington, a afirmat că seismul s-a soldat cu zeci de mii de victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici