Erupţia vulcanului din Noua Zeelandă: Bilanţul morţilor a crescut / Recuperarea victimelor, împiedicată de activitatea seismică

Poliţia din Noua Zeelandă urmează să reia vineri operaţiunile de recuperare a victimelor erupţiei vulcanului de pe Insula Albă, al căruit bilanţ a ajuns deja la opt persoane, iar alte opt sunt în continuare dispărute, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1286 afișări
Imaginea articolului Erupţia vulcanului din Noua Zeelandă: Bilanţul morţilor a crescut / Recuperarea victimelor, împiedicată de activitatea seismică

Sursa FOTO: Profimedia Images

UPDATE ora 09.20 Autorităţile din Noua Zeelandă reiau vineri operaţiunile de recuperare pe Insula Albă

Cel puţin 20 de persoane sunt grav rănite, suferind arsuri severe.

"Pot confirma că finalizăm un plan de a recupera trupurile neînsufleţite de pe Insula Albă mâine dimineaţă", a informat comisarul adjunct John Tims joi, adăugând că familiile celor dispăruţi vor fi informaţi cu privire la operaţiune.

Autorităţile au avertizat că vulcanul ar putea erupe din nou în câteva zile.


Autorităţile din Noua Zeelandă au anunţat joi că numărul morţilor în urma erupţiei vulcanului de pe Insula Albă a ajuns la opt, după ce două victime au murit la spital, întrucât activitatea seismică continuă de pe insulă a împiedicat recuperarea cadavrelor, potrivit Reuters.

Autorităţile au transmis că opt cadavre au rămas pe insulă şi vor fi preluate doar atunci când se vor simţi în siguranţă să facă acest lucru. De asemenea, peste 20 de persoane se află încă în spital în urma rănilor suferite.

Vulcanul de pe Insula Albă, o populară destinaţie turistică unde se organizează excursii pe timpul zilei, a erupt luni, aruncând cenuşă şi fum peste insulă.

Pe insulă au fost 47 de persoane în momentul erupţiei, dintre care 24 erau din Australia, nouă din Statele Unite, cinci din Noua Zeelandă, patru din Germania, două din China şi Marea Britanie şi unul din Malaezia.

Poliţia din Noua Zeelandă a emis o listă de nouă persoane clasificate oficial ca dispărute, deşi unele familii au declarat că rudele lor trecute pe această listă au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici