Bilanţul victimelor intemperiilor din Mexic a ajuns la 186 de morţi şi persoane date dispărute

Intemperiile care au afectat Mexicul săptămâna trecută au provocat moartea a cel puţin 123 de persoane, iar alte 63 au fost date dispărute, a anunţat luni ministrul mexican de Interne Miguel Angel Osorio Chong.

75 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor intemperiilor din Mexic a ajuns la 186 de morţi şi persoane date dispărute

Bilanţul victimelor intemperiilor din Mexic a ajuns la 186 de morţi şi persoane date dispărute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru moment, am înregistrat 123 de persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza fenomenelor meteorologice", a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă, luni, în portul din Acapulco (sud), unul dintre locurile cele mai afectate de intemperii, care a rămas izolat timp de cinci zile.

Ultimul bilanţ oficial anunţa anterior 110 morţi şi 68 de persoane date dispărute.

Cele 68 de persoane date dispărute sunt locuitori ai satului La Pintada (400 de locuitori), în statul Guerrero, unde jumătate din case au fost acoperite de o alunecare de teren.

Alte cinci cadavre au fost descoperite luni în acest sat, dar ministrul nu a precizat dacă figurau pe lista dispăruţilor.

Potrivit lui Chong, satul vecin Acatepec, situat pe munte, a fost afectat de asemenea de o alunecare de teren "foarte comparabilă" celei din La Pintada, iar serviciile de intervenţie au descoperit opt morţi, luni.

Furtunile Manuel, pe coasta Pacificului, şi Ingrid, pe coasta Atlanticului, au afectat Mexicul săptămâna trecută, cauzând ravagii în 22 dintre cele 32 de state din ţară, avariind cel puţin 1,5 milioane de locuinţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici