Bill Clinton ar vedea o femeie la Casa Albă: Ar fi bine şi pentru lume şi pentru America. Nu ştiu dacă Hillary va candida la preşedinţia SUA

Fostul preşedinte american, Bill Clinton, a mărturisit luni, la Beijing, că îşi doreşte ca o femeie să acceadă la preşedinţia Statelor Unite, afirmând, de asemenea, că nu ştie dacă soţia sa, Hillary, are intenţia să candideze la această funcţie supremă.

129 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton ar vedea o femeie la Casa Albă: Ar fi bine şi pentru lume şi pentru America. Nu ştiu dacă Hillary va candida la preşedinţia SUA

Bill Clinton (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Sper ca în viaţa mea să văd o femeie preşedinte (al Statelor Unite) şi cred că acesta ar fi un lucru bun atât pentru lume, cât şi pentru America", a declarat Clinton, la câteva ore după ce s-a întâlnit cu preşedintele chinez, Xi Jinping.

"Nu ştiu dacă îşi va lansa candidatura în cursă", a adăugat fostul preşedinte democrat despre soţia sa, secretar de Stat în timpul primului mandat prezidenţial al lui Barack Obama.

Dacă ipoteza se va confirma, Bill Clinton a promis că o va sprijini pe soţia sa, despre care a declarat că este "cea mai dotată dintre toţi slujitorii statului cu care am lucrat".

El s-a exprimat în cadrul unui colocviu organizat în capitala chineză de revista Caijing, una dintre publicaţiile economice cele mai respectate din China.

Hillary Clinton a renunţat la conducerea diplomaţiei americane pe 1 februarie. Din acel moment, sondajele, efectuate cu trei ani înainte de convenţia democrată, o prezintă favorită în faţa potenţialilor săi contracandidaţi la alegerile prezidenţiale din 2016.

Potrivit unui sondaj publicat miercuri, Hillary Clinton se află la egalitate cu republicanul Chris Christie.

Democrata va avea 69 de ani în 2016. Pentru moment, ea nu şi-a dezvăluit intenţiile, după ce a fost foarte aproape să câştige nominalizarea partidului său, în 2008, în faţa lui Barack Obama.

Pe de altă parte, referitor la dezvăluirile fostului consultant Edward Snowden, care au provocat tensiuni între Washington şi Beijing, Clinton a apreciat că statele trebuie să dea dovadă mai multă sinceritate în problema spionajului.

"Cred că ar trebui să fim mai sinceri", a spus Clinton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici