Boris Johnson s-a întors la Londra pentru a-l înfrunta pe Rishi Sunak

  • Johnson a fost forţat să părăsească biroul de premier în vara acestui an.
  • Candidaţii pentru funcţia de prim-ministru au nevoie de nominalizări de la 100 de parlamentari
  • Sunak este favoritul caselor de pariuri
  • Câştigătorul ar fi al cincilea prim-ministru britanic în şase ani
2110 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson s-a întors la Londra pentru a-l înfrunta pe Rishi Sunak

Sursa Foto - Hepta

Boris Johnson a sosit sâmbătă înapoi în Marea Britanie, îmbrăcat la cămaşă şi doar cu un sacou negru pe el, având un rucsac, a făcut cu mâna fotografilor în aeroportul Gatwick.

El consideră o încercare îndrăzneaţă de a recâştiga funcţia prim-ministru la doar câteva săptămâni după ce a fost forţat să demisioneze.

Unii colegi de partid avertizează că revenirea sa ar putea crea mai mult haos politic, transmite Reuters

Potenţialii candidaţi precum Rishi Sunak şi  Penny Mordaunt, pentru a-l înlocui pe prim-ministrul Liz Truss, care a demisionat în mod dramatic joi, la după doar şase săptămâni de când a obţinut funcţia, pornesc într-o cursă frenetică pentru a obţine suficiente nominalizări până luni ca să candideze la şefia partidului. 

Johnson, care era în vacanţă în Caraibe când Truss a demisionat, nu a comentat public. El a primit sprijinul a zeci de parlamentari conservatori, dar trebuie să obţină 100 de nominalizări pentru a fi luat în considerare.

Johnson a fost huiduit de unii pasageri încă cum a coborât din avionul sosit la aeroportul din Londra, potrivit unui reporter Sky News.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici