Fed a decis o nouă reducere a dobânzii de referinţă în Statele Unite

Rezerva Federală din Statele Unite a anunţat, miercuri seară, decizia de a reduce din nou rata dobânzii de referinţă, în contextul solicitărilor preşedintelui Donald Trump de stimulare a creşterii economice.

2768 afișări
Imaginea articolului Fed a decis o nouă reducere a dobânzii de referinţă în Statele Unite

Fed a decis o nouă reducere a dobânzii de referinţă în Statele Unite

Comisia Federală pentru Pieţe Deschise, un organism din cadrul Rezervei Federale, sistemul bancar central din SUA, a decis cu un raport de voturi de 7 la 3, reducerea ratei dobânzii de referinţă cu 0,25%, de la intervalul 2,0-2,25% la 1,75-2,00%, informează agenţiile de presă Reuters şi Bloomberg. La sfârşitul lunii iulie, Fed luase o decizie similară.

Rezerva Federală a argumentat că, deşi economia SUA continuă să aibă o creştere "moderată" iar piaţa muncii "rămâne solidă", s-a decis diminuarea ratei dobânzii de referinţă "în contextul implicaţiilor generate de evoluţiile perspectivelor economice mondiale şi presiunilor tacite privind inflaţia".

Conform noilor estimări, creşterea economică a SUA ar urma să fie de 2,2% anul acesta, iar rata şomajului de 3,7%. Inflaţia probabil va fi de 1,5% anul acesta, iar în 2020 de 1,9%, sub limita Fed de 2%.

În iulie, Fed a reiterat angajamentul de a "acţiona adecvat pentru susţinerea expansiunii economiei", un semnal adresat pieţelor financiare în sensul unor reduceri ale ratei dobânzii. Rezerva Federală semnalase în iunie posibilitatea reducerii nivelului dobânzii de referinţă în cursul acestui an, pe fondul presiunilor preşedintelui Donald Trump. Liderul de la Casa Albă i-a cerut în mod repetat preşedintelui Fed, Jerome Powell, reducerea costurilor de împrumut, pentru stimularea economiei SUA. Pe fondul speculaţiilor că Donald Trump l-ar putea înlocui pe Jerome Powell, Fed a sugerat în iunie că rata dobânzii de referinţă ar putea scădea în total cu 0,5% anul acesta.

Taguri:
sua,
economie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici