Britanicii anunţă că vor participa la exerciţii militare în Pacific împreună cu SUA şi Japonia

  • Marea Britanie a anunţat că va participa la exerciţii militare în Oceanul Pacific.
  • Acestea vor fi organizate în colaborare cu SUA şi Japonia.
  • Exerciţiile anuale vor începe în 2025.
171 afișări
Imaginea articolului Britanicii anunţă că vor participa la exerciţii militare în Pacific împreună cu SUA şi Japonia

Britanicii anunţă că vor participa la exerciţii militare în Pacific împreună cu SUA şi Japonia

Marea Britanie va organiza exerciţii militare comune regulate în zona Indo-Pacifică împreună cu SUA şi Japonia începând cu 2025, pentru a consolida securitatea în regiune, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Apărării, potrivit Reuters.

„Desfăşurarea de exerciţii comune trimite un mesaj puternic oricărei persoane care ar încerca să submineze ordinea internaţională bazată pe reguli – relaţiile noastre de apărare nu sunt limitate de distanţă şi suntem pregătiţi să răspundem oricărei ameninţări de pe glob”, a declarat ministrul Apărării, Grant Shapps.

Portavionul Royal Navy HMS Prince of Wales va fi trimis în regiune.

Tot miercuri, preşedintele american Joe Biden şi premierul japonez Fumio Kishida au anunţat o „nouă eră” a cooperării strategice dintre SUA şi Japonia. Luni, Australia, Marea Britanie şi SUA au declarat că iau în considerare colaborarea cu Japonia prin pactul lor de securitate AUKUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici