British Petroleum va începe joi cimentarea puţului de petrol din Golful Mexic

Operaţiunea de cimentare a puţului de ţiţei care a produs cea mai importantă maree neagră din istoria Statelor Unite urmează să înceapă joi, în Golful Mexic, a anunţat grupul petrolier britanic British Petroleum (BP), după ce a primit miercuri aprobarea autorităţilor americane.

26 afișări
Imaginea articolului British Petroleum va începe joi cimentarea puţului de petrol din Golful Mexic

British Petroleum va începe joi cimentarea puţului de petrol din Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dat fiind succesul operaţiunii Static Kill şi rezultatele pozitive ale testelor, am autorizat BP să cimenteze puţul avariat", a declarat, într-un comunicat, Thad Allen, însărcinat de administraţia americană să coordoneze lupta împotriva mareei negre.

"Operaţiunile de pompare umează să înceapă joi, 5 august", a precizat grupul petrolier, într-un alt comunicat.

Această aprobare din partea administraţiei americane intervine la 24 de ore după ce British Petroleum a anunţat reuşita primei faze de astupare a puţului, numită "Static Kill", care a constat în injectarea de fluid de foraj, cu scopul împingerii petrolului către fundul puţului şi sigilarea acestuia.

Operaţiunea autorizată de Allen miercuri va consta în injectarea de ciment în puţ, pentru a-l sigila definitiv.

Dar aceasta nu scuteşte "în niciun caz" BP de la "săparea unor puţuri de siguranţă", care urmează să permită cimentarea puţului avariat pe dedesubt, a precizat Allen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici