Bruiajul şi artileria ghidată de drone avantajează separatiştii ucraineni

Trupele ucrainene fac cu greu faţă unei bruieri care-i afectează comunicaţiile şi unor atacuri de artilerie în unele cazuri ghidate de avioane fără pilot utilizate de către separatişti proruşi, a declarat un reprezentant militar american în Europa.

1282 afișări
Imaginea articolului Bruiajul şi artileria ghidată de drone avantajează separatiştii ucraineni

Bruiajul şi artileria ghidată de drone avantajează separatiştii ucraineni, denunţă un general SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forţelor ucrainene le este foarte dificil să utilizeze (comunicaţii) radio, telefoane şi alte mijloace de comunicare nesecurizate, pentru că inamicii lor au o capacitate excepţională de bruiaj", a declarat joi generalul Ben Hodges, comandantul Forţelor terestre americane în Europa.

"Chiar dacă poţi determina de unde vin tirurile de mortier sau obuz, să faci ceva împotriva lor este foarte dificil dacă nu poţi să comunici", a adăugat el, într-o conferinţă audio de la Wiesbaden, în Germania.

"Separatiştii au, de asemenea, drone (avioane fără pilot) furnizate de către ruşi, care le oferă o capacitate de detectare şi ţintire a forţelor ucrainene" de o precizie redutabilă, a subliniat el.

Ucrainenii "au suferit pierderi grele, provocate de către artileria grea şi obuze", a adăugat generalul.

Aceste atacuri au pus la grea încercare personalul sanitar militar, care oferă îngrijiri de calitate, dar nu care are efective suficiente pentru a face faţă afluxului de răniţi, a mai precizat el.

Generalul Hodges a anunţat că antrenamentul militar pe care americanii îl vor furniza ucrainenilor la începutul primăverii ar putea să reducă această presiune. Trupe ale Ministerului ucrainean de Interne urmează să fie formate împotriva bruierii.

Statele Unite nu furnizează armament Ucrainei, ci echipamente neofensive, ca de exemplu radare pentru detectarea tirurilor de mortier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici