Budapesta îndeamnă Bucureştiul să nu acţioneze pe criterii etnice împotriva suporterilor unguri

Ministerul ungar de Externe afirmă într-un comunicat, vineri, că se aşteaptă ca ungurii prezenţi în România să susţină echipa naţională să se comporte sportiv şi să respecte legile româneşti, îndemnând autorităţile române să nu acţioneze pe criterii etnice, în urma unor ciocniri.

1075 afișări
Imaginea articolului Budapesta îndeamnă Bucureştiul să nu acţioneze pe criterii etnice împotriva suporterilor unguri

Budapesta îndeamnă Bucureştiul să nu acţioneze pe criterii etnice împotriva suporterilor unguri (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Cele două echipe naţionale de fotbal joacă vineri seara un meci crucial pentru calificarea la Cupa Mondială, la Bucureşti.

Potrivit MTI, ministerul afirmă în comunicat că se aşteaptă ca Asociaţia Ungară de Fotbal să escorteze şi să protejeze suporterii unguri, să îi identifice pe "scandalagii" şi pe oricine altcineva încalcă legea.

Potrivit MTI, ministerul afirmă totodată că "aşteaptă din partea autorităţilor române să acţioneze numai împotriva scandaligiilor şi să se abţină de la orice discriminare pe criterii etnice".

Aproximativ 1.000 de suporteri unguri au sosit vineri după-amiaza la Gara de Nord, în Bucureşti, dintre care "mai mulţi" s-au angajat în ciocniri cu jandarmi români, scrie MTI.

Trei suporteri unguri au fost conduşi la spital cu lovituri la nivelul capului, iar un al patrulea a fost spitalizat după ce s-a simţit rău, adaugă MTI, citând MEDIAFAX.

"O serie" de suporteri unguri au fost reţinuţi, a declarat pentru MTI Georgian Enache, un purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, anunţând că numărul exact al acestora urmează să fie dezvăluit după meci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici