Budapesta sprijină dreptul secuilor de a demonstra pentru autonomie în România

Guvernul ungar preferă să negocieze cu partenerii săi români mai degrabă decât să protesteze, a declarat vineri un oficial din Ministerul de Externe pentru postul public de radio, adăugând că Budapesta sprijină dreptul minorităţilor de a demonstra pentru autonomie.

272 afișări
Imaginea articolului Budapesta sprijină dreptul secuilor de a demonstra pentru autonomie în România

Budapesta sprijină dreptul secuilor de a demonstra pentru autonomie în România (Imagine: Shutterstock)

Secretarul de Stat Zsolt Nemeth a comentat demonstraţia care va fi organizată duminică la Târgu Mureş de Consiliul Naţional al Secuilor (CNS), Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM).

Câteva demonstraţii ar urma să aibă loc în faţa misiunilor diplomatice ale României din mai multe oraşe europene mari şi din Statele Unite, în sprijinul evenimentului de duminică denumit "Ziua libertăţii secuilor".

Balazs Izsak, liderul CNS, a declarat pentru MTI, joi, că administraţia locală din Târgu Mureş a autorizat, miercuri, mitingul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici