Căciulile şi mănuşile, interzise la funeraliile lui Kim Jong-il

Phenianul le-a ordonat nord-coreenilor să nu poarte nici căciulă, nici mănuşi la funeraliile liderului lor la 28 decembrie, în pofida temperaturilor foarte scăzute, pentru a avea acelaşi comportament ca moştenitorul dinastiei, a anunţat marţi un cotidian sud-coreean.

681 afișări
Imaginea articolului Căciulile şi mănuşile, interzise la funeraliile lui Kim Jong-il

Căciulile şi mănuşile, interzise la funeraliile lui Kim Jong-il (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu o zi înainte de funeraliile naţionale ale lui Kim Jong-il, autorităţile din capitală au avertizat populaţia că Kim Jong-un, fiul şi succesorul defunctului, "va escorta sicriul generalului cu mâinile goale (şi capul descoperit)", potrivit Daily NK.

Civililor le-a fost interzis să poarte mănuşi, căciulă sau fular, inclusiv în caz de ninsoare, adaugă cotidianul. Redactat de refugiaţii nord-coreeni, Daily NK este în general bine informat în legătură cu situaţia din această ţară.

Autorităţile au avertizat că "în spatele fiecărui rând, se afla cineva care supraveghea", adaugă acesta.

Temperaturile au coborât până la minus 9 grade la 28 decembrie, potrivit serviciului sud-coreean de meteorologie. Sute de mii de civili şi militari s-au aliniat de-a lungul bulevardelor Phenianului pentru a saluta cortegiul funerar timp de peste trei ore, pe ninsoare.

Imaginile televizate au arătat că aproape nimeni nu purta căciulă sau mănuşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici