Cairo: Peste 2.000 de egipteni protestează faţă de înlăturarea lui Morsi de la putere. Poliţia a folosit gaze lacrimogene

Poliţia a lansat grenade lacrimogene pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi, reuniţi duminică, în piaţa Tahrir din Cairo, pentru a protesta faţă de destituirea de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

106 afișări
Imaginea articolului Cairo: Peste 2.000 de egipteni protestează faţă de înlăturarea lui Morsi de la putere. Poliţia a folosit gaze lacrimogene

Cairo: Peste 2.000 de egipteni protestează faţă de înlăturarea lui Morsi de la putere. Poliţia a folosit gaze lacrimogene (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Forţele de ordine au reuşit rapid să preia controlul pieţei Tahrir, folosind gaze lacrimogene şi închizând toate căile de acces către această piaţă emblematică din Cairo, epicentrul revoltei care l-a înlăturat de la putere le Hosni Mubarak, la începutul lui 2011.

Aceasta este prima manifestaţie islamistă de la înlăturarea de la putere a lui Morsi, la 3 iulie, în această piaţă emblematică din Cairo, epicentrul revoltei care l-a înlăturat de la putere le Hosni Mubarak, la începutul lui 2011.

Aceasta este prima manifestaţie islamistă în această piaţă de la înlăturarea de la putere a lui Morsi, la 3 iulie.

Studenţii au scandat: "Jos regimul militar", denunţând o "lovitură de stat militară" împotriva primului preşedinte ales democratic al ţării.

Ei au reluat şi sloganul "Poporul vrea căderea regimului", foarte auzit la revolta din ianuarie/februarie 2011, a anunţat jurnalistul.

De la destituirea şi arestarea sa, la 3 iulie, susţinătorii lui Morsi fac apel aproape zilnic la manifestaţii, sfidând reprimarea care în ziua respectivă s-a soldat cu peste 1.000 de morţi.

În plus, 1.000 de islamişti au fost arestaţi, dintre care aproape toţi liderii Fraţilor Musulmani care sunt, ca şi Morsi, judecaţi pentru "incitare la uciderea" manifestanţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici