Camera Deputaţilor din Italia aprobă planul de relansare economică post-pandemie

  • Camera Deputaţilor din Italia aprobă planul de relansare economică post-pandemie propus de premierul Mario Draghi.
  • Proiectul a fost aprobat în Camera Deputaţilor cu 442 de voturi pentru, 19 împotrivă şi 51 de abţineri.
  • Planul, în valoare de 248 de miliarde de euro, prevede măsuri de stimulare economică, dar şi reforme administrative, fiscale şi în domeniul serviciilor sociale.
156 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor din Italia aprobă planul de relansare economică post-pandemie

Camera Deputaţilor din Italia aprobă planul de relansare economică post-pandemie

Camera Deputaţilor din Italia a aprobat, marţi după-amiază, planul de relansare economică propus de premierul Mario Draghi, în valoare de 248 de miliarde de euro, informează cotidianul La Repubblica.

Proiectul de lege a fost aprobat în Camera Deputaţilor cu 442 de voturi pentru, 19 împotrivă şi 51 de abţineri. Planul urmează să fie aprobat şi de Senatul Italiei.

„Planul de redresare şi rezilienţă permite investiţii care ar fi fost imposibile şi de neconceput până acum câteva zile. Întregul plan este o investiţie pentru viitor şi pentru noile generaţii. Fără niciun dubiu, termenul de aprobare era limitat, dar scandenţa din 30 aprilie nu este de tip mediatic, cine vine mai devreme primeşte fondurile mai devreme", a afirmat Mario Draghi.

„În total, putem avea la dispoziţie 248 miliarde de euro. Şi avem misiuni pentru aplicarea de reforme structurale, pentru o ţară pusă în genunchi de pandemie, care continuă să facă victime. Planul nu reprezintă doar cifre, ci vizează vieţile italienilor", a subliniat Mario Draghi.

Planul de bază are valoarea de 191,5 miliarde de euro, dar este însoţit de un plan complementar în valoare de 30,6 miliarde de euro şi de măsuri specifice în valoare de 26 de miliarde de euro, conform cotidianului Il Sole 24 Ore. Planul prevede măsuri de stimulare economică, dar şi reforme administrative, fiscale şi în domeniul serviciilor sociale.

De asemenea, Guvernul Italiei vrea să aloce fonduri pentru proiecte de infrastructură, inclusiv pentru linii feroviare de mare viteză şi pentru reţele digitale 5G. Planul prevede şi crearea a sute de mii de locuri de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici