Camerista care îl acuză pe Strauss-Kahn de agresiune sexuală a acordat primul interviu: Din cauza lui, sunt tratată ca prostituată

Camerista originară din Guineea care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn că a agresat-o sexual a lansat duminică o ofensivă mediatică, pentru a obţine încarcerarea fostului director al FMI şi a-şi apăra onoarea după ce credibilitatea sa a fost pusă la îndoială.

1601 afișări
Imaginea articolului Camerista care îl acuză pe Strauss-Kahn de agresiune sexuală a acordat primul interviu: Din cauza lui, sunt tratată ca prostituată

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce a evitat strict presa mai mult de două luni, victima presupusă a prezentat revistei Newsweek versiunea sa asupra agresiunii pe care susţine că a suferit-o la New York. "Din cauza lui, sunt tratată ca prostituată", a declarat femeia, care de la 14 mai se ascunde cu fiica sa de 15 ani într-un hotel ţinut secret.

"Vreau ca el să meargă la închisoare. Vreau să ştie că există locuri în care nu-şi poate folosi puterea, unde nu-şi poate folosi banii", a adăugat femeia.

Luni dimineaţă, mărturia sa va fi difuzată şi de emisiunea "Good Morning America" de la postul de televiziune ABC.

Această apariţie va avea loc exact cu o săptămână înainte de audierea de la 1 august în cursul căreia Strauss-Kahn, inculpat pentru şapte capete de acuzare, între care agresiune sexuală şi tentativă de viol, va compărea din nou în faţa unui tribunal din New York.

Justiţia americană a decis la 1 iulie să-l elibereze condiţionat pe Strauss-Kahn, dar fără a abandona acuzaţiile de infracţiuni sexuale împotriva fostului director al Fondului Monetar Internaţional, evocând o "mărturie eronată" a cameristei.

Informaţii potrivit cărora aceasta ar fi avut legături cu mediul infracţional au adus de asemenea prejudicii credibilităţii sale. Ea a discutat, la câteva ore după presupusele fapte, cu un traficant deţinut, despre interesul de a continua cu acuzaţiile împotriva fostului ministru francez, conversaţie care a fost înregistrată, potrivit presei.

"Le-am spus anchetatorilor ce mi-a făcut acest bărbat. Acest lucru nu s-a schimbat niciodată. Ştiu ce mi-a făcut acest bărbat", a declarat ea pentru Newsweek.

"Vreau dreptate. Vreau să meargă la închisoare", a declarat ea pentru ABC, potrivit unor fragmente difuzate în avans de postul de televiziune. "Dumnezeu îmi este martor: spun adevărul. Din inimă. Dumnezeu o ştie. Şi (Strauss-Kahn) o ştie", a adăugat femeia de 32 de ani.

Ea a recunoscut la ABC că a comis "erori", dar a dat asigurări că versiunea sa asupra faptelor nu s-a schimbat niciodată de la 14 mai şi agresarea sa într-un apartament al hotelului Sofitel din New York.

Ea a povestit că, intrând în cameră, a spus: "Bună ziua, serviciul de cameră". Un "bărbat nebun", dezbrăcat şi cu părul cărunt a apărut atunci, a povestit femeia.

În timp ce ea îşi cerea scuze şi voia să părăsească apartamentul, Strauss-Kahn i-ar fi spus: "Nu aveţi de ce să vă scuzaţi", a declarat ea pentru Newsweek.

Fostul director al FMI ar fi prins-o atunci de piept şi ar fi închis uşa camerei. Femeia prezintă apoi revistei o descriere în termeni duri a ceea ce s-a întâmplat, potrivit versiunii sale, în camera luxoasă.

Avocaţii lui Strauss-Kahn au reacţionat imediat, acuzând că femeia încearcă să "inflameze opinia publică".

"Acest comportament din partea avocaţilor este neprofesionist şi încalcă regulile fundamentale privind comportamentul profesional al avocaţilor", au apreciat într-un comunicat apărătorii lui Strauss-Kahn, William Taylor şi Benjamin Brafman.

În opinia lor, "scopul evident al acestui comportament este să inflameze opinia publică împotriva unui acuzat într-un caz penal în curs".

Taylor şi Brafman i-au acuzat pe avocaţii cameristei că au "orchestrat un număr fără precedent de evenimente mediatice şi de întruniri pentru a exercita o presiune asupra serviciilor procurorului".

"Avocaţii săi ştiu că solicitările de bani (din partea cameristei într-un viitor proces civil) vor suferi o lovitură fatală când acuzaţiile penale (împotriva lui Dominique Strauss-Kahn) vor fi abandonate, aşa cum trebuie să fie", afirmă Taylor şi Brafman.

Fostul favorit în cursa prezidenţială din Franţa pledează nevinovat.

Avocatul reclamantei, Kenneth Thompson, i-a acuzat la rândul său pe avocaţii lui Strauss-Kahn, duminică seara, că "au condus o campanie de defăimare fără precedent împotriva victimei unei agresiuni sexuale violente".

"Campania de defăimare a inclus scurgeri (de informaţii) de la echipa apărării care a calificat-o (pe cameristă) - fără nici o dovadă - drept prostituată", a afirmat acesta într-un comunicat, adăugând că apărătorilor lui Strauss-Kahn "ar trebui să le fie ruşine pentru comportamentul lor".

Ofensiva cameristei intervine în condiţiile în care New York Times relata sâmbătă că procurorul care îl anchetează pe Strauss-Kahn în Statele Unite va cere probabil autorităţilor franceze permisiunea de a o interoga pe Tristane Banon. Această tânără franceză a depus plângere în Franţa împotriva fostului ministru socialist, pentru o tentativă de viol care ar fi avut loc în 2003.

Avocatul acesteia, David Koubbi, s-a întâlnit marţi la New York cu apărătorul cameristei şi cu procurorul responsabil de acest caz, Cyrus Vance.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici