CAMPANIE ÎN FRANŢA împotriva radicalizării tinerilor

Guvernul francez a lansat o campanie de patru videoclipuri televizate, care are scopul să-i senzibilizeze pe franezi în legătură cu plecarea tinerilor la jihad în Siria sau Irak, relatează Euronews în pagina electronică.

288 afișări
Imaginea articolului CAMPANIE ÎN FRANŢA împotriva radicalizării tinerilor

CAMPANIE a guvernul francez împotriva radicalizării tinerilor (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Spoturile cuprind mărturii ale membrilor tinerilor care au plecat la jihad. Ei îşi exprimă durerea pentru faptul că nu au observat aceste plecări şi nu au înţeles nimic.

La sfârşitul fiecărui spot este afişat un număr de apel gratuit. De la lansarea campaniei, au fost înregistrate 3.000 de apeluri.

Guvernul intenţionează ca, astfel, să răspundă propagandei jihadiste.

"Voi face publice pe data de 13 octombrie măsuri de politică administrativă cu privire la expluzările celor care predică ura, interdicţii de ieşire din teritoriu, interdicţii de intrare pe teritoriu şi intensificăm politica preventivă a acestui contra-discurs prin intermediul videoclipurilor difuzate astăzi (joi), în care apar familii ale celor care au plecat. Aceste videclipuri trimit tinerilor noştri, care sunt tentaţi de un angajament terorist, un mesaj foare puternic", a declarat joi ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve.

Premierul Manule Valls a declarat că "sunt sute, chiar mii de tineri vizaţi de radicalizare, ceea ce este o provocare considerabilă pentru societate, care necesită mobilizarea familiilor".

Între cele 3.000 de semnalări la numărul verde, 23% sunt făcute de către minori, dintre care majoritatea sunt fete. Guvernul intenţionează astfel să creeze "o reţea de întrajutorare psihologică parentală" cu scopul de a "combate înregimentarea".

Informarea în vederea luptei împotriva propagandei reprezintă una dintre axele planului anunţat de către Guvern în lupta împotriva terorismului jihadist, în urma atentatelor atentatelor teroriste din Paris, în luna ianuarie.

Informaţiile sunt disponibile pe site-ul stop-djihadisme.gouv.fr.

Peste douăzeci de canale media şi site-uri de internet difuzează aceste spoturi gratuit, inclusiv TF1, TV5 Monde, France Télévisions, Facebook, Dailymotion, Orange precum şi cotidiane şi săptămânale naţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici