Canada cere Iranului să trimită în Franţa cutiile negre ale avionului ucrainean doborât

Canada a cerut Iranului să trimită în Franţa cutiile negre ale avionului de pasageri ucrainean doborât de forţele antiaeriene iraniene la scurt timp după decolarea de la Teheran, a anunţat Ministerul de Externe de la Ottawa, relateză site-ul agenţiei Reuters.

689 afișări
Imaginea articolului Canada cere Iranului să trimită în Franţa cutiile negre ale avionului ucrainean doborât

Canada cere Iranului să trimită în Franţa cutiile negre ale avionului ucrainean doborât

Ministrul canadian de Externe, Francois-Philippe Champagne, a discutat miercuri cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, şi a subliniat că Teheranul trebuie să asigure descărcarea şi analiza rapidă a înregistratoarelor de date de zbor.

Champagne a afirmat că opţiunea preferată ar fi "ca Iranul să utilizeze instalaţiile oferite de Franţa, care au capacitatea tehnică de realiza acest lucru".

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat luna trecută că înregistratoarele de date de zbor au fost avariate, iar Franţa este una dintre puţinele ţări care pot descifra datele.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul unui avion de tip Boeing 737–800, care zbura de la Teheran spre Kiev, au murit după prăbuşirea aeronavei. Autorităţile iraniene au recunoscut că avionul a fost doborât din greşeală. Zeci de persoane au fost arestate în cadrul investigaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici