Canada: Un tren care transporta petrol A DERAIAT. A fost decretată stare de urgenţă

Un tren care transporta petrol a deraiat şi a luat foc în vestul Canadei, fără ca cineva să fie rănit, a anunţat sâmbătă Biroul pentru securitatea transporturilor din Canada (BST).

1617 afișări
Imaginea articolului Canada: Un tren care transporta petrol A DERAIAT. A fost decretată stare de urgenţă

Canada: Un tren care transporta petrol A DERAIAT. A fost decretată stare de urgenţă (Imagine: radio-canada.ca)

"Anchetatorii au fost trimişi la locul deraierii, în regiunea Gainford (un sat situat la 80 de kilometri vest de Edmonton)", a explicat pentru AFP purtătorul de cuvânt al BST, Chris Krepski.

"Nu a fost semnalat niciun rănit", a precizat el.

Trenul aparţinând companiei naţionale canadiene (CN) avea 13 vagoane, dintre care patru transportau petrol şi nouă gaz petrolier lichefiat, a deraiat în jurul orei locale 01.00 (08.00 ora României), din motive încă necunoscute.

Circa 100 de locuitori din Gainford au fost evacuaţi de Jandarmeria regală din Canada (GRC).

Potrivit presei locale, incendiul nu a fost controlat încă şi a fost decretată stare de urgenţă în sector.

La 6 iulie, un tren marfar cu 72 de vagoane-cisternă a deraiat în centrul oraşului Lac-Mégantic, din Quebec, provocând moartea a 47 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici