Candidaturile la alegerile prezidenţiale din Egipt vor putea fi depuse începând din 10 martie

Candidaturi la funcţia de preşedinte al Egiptului urmează să fie depuse începând din 10 martie, cu o lună mai târziu decât s-a prevăzut, a anunţat luni preşedintele Înaltei Comisii Electorale egiptene pentru alegeri prezidenţiale.

141 afișări
Imaginea articolului Candidaturile la alegerile prezidenţiale din Egipt vor putea fi depuse începând din 10 martie

Candidaturile la alegerile prezidenţiale din Egipt vor putea fi depuse începând din 10 martie (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

"Depunerea candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale va începe pe 10 martie", a anunţat Faruq Sultan, citat de agenţia oficială Mena.

La finalul acestui scrutin, armata, aflată în prezent la conducerea ţării, urmează să predea puterea autorităţilor civile, după mai bine de un an de la revoluţia care a condus la îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte Hosni Mubarak.

Un membru al Comisiei, Abdel Moez Ibrahim, a precizat că această dată a fost decisă prin consultare cu armata.

"Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CSFA) a cerut astăzi (luni), într-o reuniune cu membrii Înaltei Comisii Electorale pentru alegeri prezidenţiale, ca alegerile (prezidenţiale) să aibă loc rapid şi ca depunerea candidaturilor să fie deschisă cât mai devreme posibil", a declarat el pentru cotidianul guvernamental Al-Ahram.

"Momentul cel mai potrivit este data de 10 martie, deoarece în acel moment alegerile pentru Shura (Camera superioară consultativă) vor fi încheiate", a adăugat el. În prezent, în Egipt au loc alegeri, un proces care a început de la sfârşitul lui noiembrie.

La finalul acestui scrutin, Parlamentul ales urmează să numească 100 de membri ai unei Adunări Constituante care va redacta viitoarea lege fundamentală a Egiptului, în timp ce vor fi organizate primele alegeri prezidenţiale de la îndepărtarea lui Mubarak de la putere, potrivit unui calendar stabilit de armată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici