Care este cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm, potrivit directorului OMS? Atenţie! „Nu este virusul”

  • Directorul OMS cere cooperare internaţională în combaterea pandemiei
  • Tedros Ghebreyesu: „Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul propriu-zis, ci lipsa de leadership şi de solidaritate"
  • OMS înfiinţează o comisie pentru evaluarea modului în care a fost gestionată pandemia
22625 afișări
Imaginea articolului Care este cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm, potrivit directorului OMS? Atenţie! „Nu este virusul”

Tedros Adhanom Ghebreyesu Sursa foto: Profimedia

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesu, a lansat, joi, un apel la solidaritate internaţională în eforturile de combatere a pandemiei, în contextul retragerii SUA din OMS, şi a anunţat crearea unei comisii pentru evaluarea modului de gestionare a crizei medicale.
 
„Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul propriu-zis, ci lipsa de leadership şi de solidaritate", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesu, părând să se refere la decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 
„Diviziunile dintre noi oferă un avantaj virusului; nu putem învinge pandemia dacă suntem divizaţi", a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesu într-un discurs rostit în faţa reprezentanţilor statelor membre OMS.
 
Pe fondul criticilor, Tedros Adhanom Ghebreyesu a anunţat înfiinţarea unei comisii pentru evaluarea modului în care a fost gestionată pandemia. „Sunt mândru să anunţ că fostul premier Helen Clark (Noua Zeelandă) şi fostul preşedinte liberian Ellen Johnson Sirleaf au acceptat să prezideze această comisie de evaluare, pe care o considerăm o entitate independentă pentru pregătirea şi reacţia la pandemii. Nu îmi pot imagina două personalităţi mai independente pentru a face această evaluare onestă şi a ne ajuta să înţelegem ce s-a întâmplat şi ce ar trebui să facem pentru a evita astfel de tragedii în viitor", a subliniat directorul OMS.
 
Administraţia Donald Trump a anunţat oficial, marţi, Congresul american şi Naţiunile Unite că Statele Unite au iniţiat procedurile pentru retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). La sfârşitul lunii mai, preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor încheia relaţia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, din cauza ineficienţei OMS în gestionarea pandemiei.
 
Până în prezent, la nivel mondial au fost confirmate peste 12 milioane de cazuri de coronavirus şi 550.135 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oms,
pandemie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici