Cazurile de intoxicaţii cu monoxid de carbon cresc în Ucraina

Cazurile de intoxicaţii cu monoxid de carbon sunt în creştere în Ucraina, pe măsură ce oamenii trec la surse alternative de electricitate şi încălzire, potrivit Sky News.

576 afișări
Imaginea articolului Cazurile de intoxicaţii cu monoxid de carbon cresc în Ucraina

Cazurile de intoxicaţii cu monoxid de carbon cresc în Ucraina

Cazurile de otrăvire cu monoxid de carbon în Ucraina sunt în creştere pe măsură ce oamenii se orientează către surse alternative de încălzire şi energie electrică, a declarat primul ministru adjunct al afacerilor interne al ţării.

Mai multe oraşe au rămas fără electricitate sau cu o cantitate limitată de energie electrică, din cauza atacurilor ruseşti asupra infrastructurii critice.

Anterior, un deputat ucrainean a declarat că 60% din Kiev, capitala Ucrainei, este în prezent lipsită de energie electrică.

„Doar într-o singură lună - în noiembrie - au fost înregistrate aproximativ 370 de cazuri de intoxicaţii cu monoxid de carbon”, a declarat ministrul Evgheni Ienin.

„La propriu, în prima săptămână din decembrie, au fost deja înregistrate aproximativ 100 de astfel de cazuri. Cel mai mare număr de cazuri a fost înregistrat în regiunile Lviv, Kiev şi Dnipro”, a adăugat el.

Într-un avertisment adresat ucrainenilor, el i-a îndemnat să fie vigilenţi atunci când folosesc surse alternative de electricitate şi încălzire, nu doar din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon, ci şi din cauza riscului de incendiu sau de provocare a unei explozii.

„Zilele trecute, la Kiev, la etajul 13, într-un apartament, a avut loc o explozie a două unităţi de alimentare neîntreruptibilă care erau încărcate de la reţeaua electrică”, a adăugat Evgheni.

„Un alt caz s-a întâmplat în Volyn, în oraşul Novovolynsk, unde o butelie de gaz a explodat într-un apartament, provocând un incendiu în apartament. În urma exploziei, două persoane au fost rănite”, a mai spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici