CE anunţă că a renunţat la demararea unei proceduri de infringement împotriva Franţei

Comisia Europeană a anunţat marţi că a renunţat la demararea unei proceduri de infringement împotriva Franţei pentru nerespectarea legislaţiei, în urma repatrierii mai multor romi, după ce a obţinut de la Paris garanţii privind modificarea dreptului său naţional.

11 afișări
Imaginea articolului CE anunţă că a renunţat la demararea unei proceduri de infringement împotriva Franţei

CE anunţă că a renunţat la demararea unei proceduri de infringement împotriva Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Franţa a făcut ceea ce i s-a cerut de către Comisia Europeană", a declarat într-un comunicat comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, responsabilă cu acest dosar.

"Comisia Europeană suspendă procedura de infringement decisă de Colegiul comisarilor la 29 septembrie", a adăugat ea.

Suspendarea înseamnă în realitate abandonarea procedurii, a precizat pentru AFP o sursă europeană.

"Comisia Europeană va rămâne atentă şi va veghea ca angajamentele asumate de Franţa să fie în întregime aplicate, în interesul dreptului Uniunii Europene şi al cetăţenilor europeni", a avertizat Reding.

"Serviciile Comisiei sunt la dispoziţia autorităţilor franceze pentru a le ajuta, astfel încât noua legislaţie să fie implementată rapid şi în plină conformitate cu dreptul Uniunii Europene", a adăugat ea.

CE a cerut Guvernului francez să includă garanţii procedurale în legislaţia franceză pentru cetăţenii repatriaţi, cum a fost cazul romilor români şi bulgari care au fost nevoiţi să părăsească Franţa începând din august.

Guvernul francez şi-a luat angajamentul vineri să adopte măsuri legislative şi a propus un calendar precis - până la începutul lui 2011 - pentru a introduce în legislaţia franceză garanţiile procedurale solicitate de directiva Uniunii Europene privind libera circulaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici