CE: Haosul produs pe aeroporturile europene este inacceptabil

Haosul care domneşte în numeroase aeroporturi europene din cauza vremii nefavorabile este "inacceptabil" şi "nu ar trebui să se mai repete", a apreciat marţi comisarul pentru Transporturi Siim Kallas.

18 afișări
Imaginea articolului CE: Haosul produs pe aeroporturile europene este inacceptabil

CE: Haosul produs pe aeroporturile europene este inacceptabil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt extrem de preocupat de nivelul perturbărilor pe care zăpada le-a provocat călătoriilor în Europa. Este inacceptabil şi nu ar trebui să se mai repete", a declarat Kallas într-un comunicat.

Comisarul european a prevăzut o reuniune "în zilele următoare" a reprezentanţilor aeroporturilor europene pentru a le cere "explicaţii".

"Ar trebui ca transporturile aeriene să fie în măsură să funcţioneze mai bine pe viitor în situaţii similare", a declarat el.

"În ultimii ani am învăţat că ninsoarea în Europa Occidentală nu este o circumstanţă excepţională", a declarat el, înainte de a pleda pentru o "pregătire mai bună".

Dacă nu, a declarat el, Comisia este pregătită să prezinte măsuri legislative "cu privire la cerinţele serviciului minim pentru aeroporturi".

Ninsorile abundente au generat debandadă în transporturile europene cu câteva zile înainte de Crăciun, numeroase avioane fiind blocate la sol pe pistele acoperite cu zăpadă, pasagerii petrecându-şi noaptea în aerogările pline, iar trenurile având întârzieri.

Mii de pasageri au fost obligaţi să îşi petreacă noaptea în aeroporturi, adeseori în paturi de campanie, cum s-a întâmplat la Frankfurt, în Germania, sau la Roissy, în apropiere de Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici