Ce s-a întâmplat cu foştii colaboratori ai dictatorului Kadhafi la un an de la izbucnirea revoluţiei

Agenţia France-Presse prezintă situaţia foştilor membri ai regimului Muammar Kadhafi la un an de la izbucnirea revoluţiei.

911 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat cu foştii colaboratori ai dictatorului Kadhafi la un an de la izbucnirea revoluţiei

Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

  • SEIF AL-ISLAM KADHAFI

Considerat mult timp succesorul tatălui său, Seif al-Islam, dat în urmărire de CPI pentru crime împotriva umanităţii, a fost arestat în noiembrie în sudul Libiei. În prezent, este deţinut la Zenten (vest).

  • MUATASSIM KADHAFI

Născut în 1975, medic şi militar de carieră, el era principalul concurent al lui Seif Al-Islam. Capturat în viaţă împreună cu tatăl său, el a avut aceeaşi soartă. Corpul său a fost îngropat într-o locaţie necunoscută.

  • SAADI KADHAFI

Un fotbalist cunoscut, născut în mai 1973, el s-a refugiat din 11 septembrie 2001 în Niger. A promis că va reveni în Libia pentru a coordona acţiunile rezistenţei.

  • KHAMIS KADHAFI

Khamis a jucat un rol important în reprimarea revoltei de la Benghazi. Moartea sa, anunţată în august de Consiliul Naţional de Tranziţie, a fost confirmată în octombrie.

  • MOHAMED, HANNIBAL şi AISHA KADHAFI

Mohamed Kadhafi, fiul cel mare al fostului lider libian, s-a refugiat în Algeria pe 29 august, împreună cu sora sa, Aisha, fratele său Hannibal şi soţia lui Kadhafi, Safia Farkach.

  • ABDALLAH SENUSI

Vizat de un mandat CPI pentru crime împotriva umanităţii, Senusi, fostul şef al serviciilor de informaţii, este încă în libertate.

  • BAGHDADI MAHMUDI

Fostul premier libian a fost arestat în Tunisia pe 21 septembrie.

  • MANSOUR DAW şi AHMED IBRAHIM

Mansur Daw, fostul şef al serviciului de securitate internă, şi Ahmed Ibrahim, vărul lui Kadhafi, au fost arestaţi pe 20 octombrie.

  • MUSA KUSA şi SHOKRI GHANEM

Fostul şef al serviciilor de informaţii externe şi fostul ministru de Externe Musa Kusa, precum şi fostul preşedinte al Companiei naţionale a petrolului Shokri Ghanem au fugit în timpul revoltei, fiind şi acum în străinătate.

  • MUSA IBRAHIM

Musa Ibrahim, purtătorul de cuvânt al fostului regim, a fugit din Tripoli înainte de "eliberarea" oraşului şi este în libertate, fiind activ pe Facebook.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici