Cel puţin 1.000 de morţi şi 3.000 de răniţi la Misrata, de la începutul conflictului din Libia

Luptele care devastează Misrata de la începutul lui februarie au provocat moartea a circa 1.000 de persoane şi rănirea altor 3.000, a anunţat luni conducerea spitalului din oraşul libian asediat de forţele loiale regimului.

28 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 1.000 de morţi şi 3.000 de răniţi la Misrata, de la începutul conflictului din Libia

Cel puţin 1.000 de morţi şi 3.000 de răniţi la Misrata, de la începutul conflictului din Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O proporţie de "80 la sută dintre victime sunt civili", a declarat administratorul instituţiei, doctorul Khaled Abu Falgha, subliniind că cele 60 de paturi ale spitalului sunt toate ocupate cu răniţi.

Cel puţin 17 persoane au fost ucise şi 71 rănite numai duminică în acest oraş de coastă situat la 200 de kilometri est de Tripoli, a declarat el.

Medicul a precizat că a constatat, de săptămâna trecută, răni grave provocate de bombe cu submuniţie, arme interzise pe care forţele regimului lui Muammar Kadhafi sunt acuzate de rebeli şi organizaţia Human Rights Watch că le folosesc începând de joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici