Muammar Kadhafi a ieşit pe străzile din Tripoli în timpul raidurilor coaliţiei - VIDEO

Liderul libian, Muammar Kadhafi, a ieşit joi pe străzile din Tripoli, în timp ce coaliţia internaţională efectua raiduri în oraş, a anunţat televiziunea libiană. Purtând ochelari de culoare închisă, având capul acoperit şi stând, în picioare, într-o maşină de teren deschisă, colonelul Kadhafi a salutat trecătorii ridicându-şi pumnii, potrivit imaginilor difuzate de televiziune.

60 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi a ieşit pe străzile din Tripoli în timpul raidurilor coaliţiei - VIDEO

Muammar Kadhafi a ieşit pe străzile din Tripoli în timpul raidurilor coaliţiei

Mai multe vehicule transportând gărzi de corp escortau maşina în care se afla liderul libian.

La un moment dat, maşina a încetinit, iar zeci de persoane s-au apropiat pentru a-l aclama pe liderul revoluţiei libiene. Un bărbat aşezat pe scaunul din faţă al vehiculului, a scos capul pe geam şi a scandat "Allah, Libia, Muammar şi nimic altceva".

Televiziunea libiană a afirmat că această plimbare a lui Kadhafi a fost efectuată "sub raidurile agresorilor colonialişti cruciaţi".

Potrivit jurnaliştilor AFP, mai multe avioane au survolat, joi, oraşul Tripoli, unde au fost auzite explozii puternice, urmate de tiruri ale apărării antiaeriene.

Avioanele survolau capitala libiană de joi dimineaţa. Către ora 13.00 GMT (16.00, ora României), jurnalişti AFP au auzit cel puţin un avion de vânătoare zburând la joasă altitudine, după care au auzit o explozie puternică, din hotelul în care sunt cazaţi jurnalişti, nu departe de reşedinţa colonelului Muammar Kadhafi.

Tiruri ale artileriei antiaeriene au urmat deflagraţia.

După mai puţin de o oră, s-au auzit cel puţin două explozipărtate, iar apărarea antiaeriană a intrat, din nou, în acţiune, în timp ce avioanele de vânătoare continuau să survoleze Tripoli.

O coloană de fum a fost observată de către jurnalişti în cartierul Ain Zara, în sud-estul capitalei.

Televiziunea libiană, citând o sursă militară, a afirmat că "locuri militare şi civile, la Tripoli, Aziziyeh şi Kikla au fost vizate, cu puţin timp în urmă, de raiduri ale agresorilor colonialişti cruciaţi".

NATO a declarat, răspunzând unei întrebări adresate de AFP, că la ora 13.00 GMT (16.00, ora României), nu exista niciun avion al Alianţei Nord-Atlantice trimis deasupra oraşului.

Oficiali din cadrul NATO au anunţat că avioanele Alianţei survolau capitala libiană "tot timpul", dar că nicio bombă nu a fost lansată în acest loc.

"Aviaţia NATO a atins o baterie antiaeriană (...) la 40 de kilometri sud de Tripoli, după-amiaza", a declarat purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu.

"Suntem foarte atenţi la modul în care vizăm (ţintele), pentru a minimiza orice risc pentru civili. Este vorba, deci, de un alt exemplu de dezinformare (din partea autorităţilor libiene), cum au fost mai multe, în această săptămână", a precizat Lungescu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici