Cel puţin 12 morţi într-un atentat comis în estul Afganistanului

Cel puţin 12 persoane, între care şapte femei, au fost ucise sâmbătă dimineaţă în estul Afganistanului în urma exploziei unei bombe artizanale la trecerea vehiculelor în care se aflau, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

168 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi într-un atentat comis în estul Afganistanului

Cel puţin 12 morţi într-un atentat comis în estul Afganistanului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Victimele se întorceau de la o căsătorie care avusese loc în provincia Ghazni, când cele două vehicule au fost spulberate de o explozie, la scurt timp după ora 09.00 (07.30 ora României), a declarat pentru AFP Shafiq Nang, purtătorul de cuvânt al guvernului local.

"Au fost ucişi 12 civili, dintre care şapte femei", a declarat la rândul său Abdullah Khairkhwah, guvernatorul districtului Giro, unde a avut loc tragedia.

Atentatul nu a fost revendicat, dar bombele artizanale fac parte dintre armele predilecte ale talibanilor, implicaţi într-o insurgenţă sângeroasă în Afganistan de la îndepărtarea lor de la putere de către o coaliţiei militară condusă de americani, după atentatele din 11 septembrie 2001.

Dispozitivele explozive artizanale au provocat moartea a 962 de persoane şi rănirea altor 1.928 în rândul civililor în 2013 şi constituie principala cauză de deces a acestora, potrivit unui raport al misiunii ONU în Afganistan (Unama).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici