Cel puţin 33 de morţi şi zeci de dispăruţi în Myanmar, după răsturnarea unui feribot

Cel puţin 33 de persoane au murit, iar alte zeci au fost date dispărute, după ce feriborul cu două punţi, aglomerat, la bordul căruia se aflau a fost răsturnat de valuri în nord-vestul Myanmarului, au anunţat sâmbătă autorităţile, relatează AP.

132 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 33 de morţi şi zeci de dispăruţi în Myanmar, după răsturnarea unui feribot

Cel puţin 33 de morţi şi zeci de dispăruţi în Myanmar, după răsturnarea unui feribot (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ anterior anunţa 21 de morţi şi aproximativ 50 de persoane date dispărute.

Echipe de salvatori au reuşit să scoată 167 de persoane din mare, după ce feribotul Aung Tagun 3 s-a scufundat în apropiere de Myebon, în statul Rakhine, vineri noaptea, a declarat Maung Maung Khin, şeful serviciului pentru managementul dezastrelor din cadrul Crucii Roşii din Myanmar. Oficialul a precizat că numeroşi supravieţuitori au fost trimişi acasă.

În total au fost confirmate 33 de morţi, iar echipele de căutare şi salvare continuau să cate zeci de persoane date în continuare dispărute, a adăugat reprezentantul Crucii Roşii.

Ministerul Informaţiilor a anunţat anterior că au fost date dispărute aproape 50 de persoane, însă Guvernul statului Rakhine a subliniat că numărul exact este neclar.

Feribotul, operat de stat, a plecat din oraşul de coastă Kyaukphyu vineri, către ora locală 20.30 (16.00, ora României). Ambarcaţiunea parcursese aproximativ 80 de kilometri către nord şi a intrat într-o zonă agitată, a precizat Guvernul.

Accidentele în care sunt implicate ambarcaţiuni aglomerate, în condiţii meteorologice nefavorabile, sunt frecvente pe râurile, în deltele şi în regiunile de coastă din Myanmar. Oamenii folosesc ambarcaţiuni ca mijloace de transport pentru că sunt ieftine şi pentru a ajunge în numeroase zone care sunt inaccesibile pe drumuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici