Cel puţin 260 de militanţi kurzi şi ai Stat Islamic au fost ucişi în Siria, susţine armata turcă

Cel puţin 260 de militanţi ai grupării insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG) şi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic au fost ucişi în provincia siriană Afrin de la declanşarea operaţiunii "Ramura de măslin" de către Turcia, a anunţat marţi armata turcă, relatează agenţia Anadolu.

394 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 260 de militanţi kurzi şi ai Stat Islamic au fost ucişi în Siria, susţine armata turcă

Cel puţin 260 de militanţi kurzi şi ai Stat Islamic au fost ucişi în Siria, susţine armata turcă

Potrivit unui comunicat al Statului Major, armata turcă a lansat atacuri aeriene şi operaţiuni militare terestre "în baza legislaţiei internaţionale, a articolului 51 din Carta Naţiunilor Unite şi respectând integritatea teritorială a Siriei".

Numărul militarilor turci ucişi a crescut la trei, iar un alt militar a fost rănit în cursul confruntărilor de marţi.

"Operaţiunea vizează terorişti şi adăposturile, poziţiile, armele şi echipamentele lor. Au fost luate măsuri de precauţie pentru a proteja civilii nevinovaţi", a mai transmis armata turcă.

Militarii turci, alături de gruparea rebelă Armata Siriană Liberă (FSA), au eliberat un sat din nord-vestul Siriei controlat de către Unităţile Populare de Protecţie (YPG). Potrivit Statului Major de la Ankara, teroriştii foloseau zona ca un punct strategic pentru atacurile desfăşurate în apropiere de provincia turcă Hatay.

Turcia consideră grupările kurde siriene drept aliaţi ai mişcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Potrivit armatei Turciei, oraşele Kilis şi Hatay aflate de-a lungul graniţei cu Siria sunt în raza de acţiune a grupării YPG/PYD. Gruparea kurdă ar depinde de provincia Afrin pentru a crea conexiuni către Marea Mediterană din nord-vestul Siriei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici