Incident în gara din Gent | Poliţia belgiană a împuşcat un bărbat înarmat cu un cuţit

Poliţia belgiană a împuşcat, marţi, un bărbat înarmat cu un cuţit, în incinta gării centrale din Gent, relatează agenţiile Reuters şi The Associated Press.

717 afișări
Imaginea articolului Incident în gara din Gent | Poliţia belgiană a împuşcat un bărbat înarmat cu un cuţit

Incident în gara din Gent | Poliţia belgiană a împuşcat un bărbat înarmat cu un cuţit

Procuratura din Gent a anunţat că bărbatul se află în stare gravă, fiind transportat la spital. Gara Gent-Sint-Pieters, una dintre cele mai aglomerate din Belgia, a fost închisă temporar în urma acestui incident.

Poliţia a refuzat să ofere detalii, menţionând că este o anchetă în desfăşurare. Potrivit martorilor, bărbatul a atacat doi poliţişti aflaţi la intrarea în gară. Nu există deocamdată informaţii că incidentul ar avea un caracter terorist.

Luni, autorităţile belgiene au decis să scadă nivelul de alertă teroristă, după trei ani în care a fost la cota trei din patru. În prezent, alerta este la nivelul doi, indicând un risc mediu de atacuri. Armata va patrula în continuare în zonele foarte aglomerate, inclusiv la unele evenimente, precum concerte sau acţiuni sportive.

La 22 martie 2016, capitala Belgiei a fost scena a trei atacuri sinucigaşe coordonate, dintre care două la aeroportul din Bruxelles, iar unul la staţia de metrou Maelbeek, în apropiere de sediul UE. Atentatul s-a soldat cu 32 de morţi şi 340 de răniţi şi a fost cel mai sângeros atac terorist din istoria Belgiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici