Cel puţin 33 de morţi după ce un autobuz a căzut într-un râu în India

Cel puţin 33 de persoane au murit, miercuri, după ce un aubuz supraîncărcat a părăsit carosabilul şi a căzut într-un râu în nordul Indiei, a anunţat poliţia.

182 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 33 de morţi după ce un autobuz a căzut într-un râu în India

Cel puţin 33 de morţi după ce un autobuz a căzut într-un râu în India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până în prezent au fost recuperate 33 de corpuri neînsufleţite din râu, iar alte 14 persoane au fost rănite şi duse la spital", a declarat pentru AFP şeful poliţiei locale R.S. Negi, aflat la locul accidentului, în statul Himachal Pradesh.

Accidentul s-a produs în apropiere de staţiunea estivală Kullu, la 250 de kilometri de Shimla, capitala statului Himachal Pradesh.

R.S. Negi a subliniat că bilanţul morţilor riscă să se agraveze, deoarece mai multe cadavre par să fi fost luate de un curent puternic.

Oficialul a adăugat că nu se ştie pentru moment câte persoane se aflau la bordul autobuzului plecat din Kullu către un sat.

Vehiculul a fost înghiţit total de apele râului Beas, potrivit informaţiilor obţinute la faţa locului.

Accidentul de miercuri este cel mai grav de acest tip din India din martie, când un autobuz care circula pe un pod a căzut într-un râu în statul Maharashtra (vest), accident soldat cu 37 de morţi.

În total, 131.834 de persoane au murit în accidentele rutiere din această ţară în 2011, potrivit autorităţilor.

Starea proastă a drumurilor şi viteza excesivă a vehiculelor sunt printre principalii factori ai acestui bilanţ grav.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici