ULTIMA ORĂ. Informaţii actualizate din Israel. Cel puţin 35 de morţi în Gaza, Israelul răspunde la atacurile cu rachete

Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni s-au intensificat şi mai mult, în condiţiile în care militanţii palestinieni din Gaza au tras sute de rachete în Israel, care a răspuns cu atacuri aeriene asupra enclavei, pe măsură ce tulburările s-au răspândit în oraşe, relatează CNN.

8419 afișări
Imaginea articolului ULTIMA ORĂ. Informaţii actualizate din Israel. Cel puţin 35 de morţi în Gaza, Israelul răspunde la atacurile cu rachete

FOTO Profimedia

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-a adresat naţiunii din Tel Aviv, spunând: „Suntem în mijlocul unei operaţiuni semnificative”. Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) avertizează că s-ar putea ajunge la „război total”.

Bombardamentele israeliene din Gaza au ucis cel puţin 35 de persoane, inclusiv 12 copii, potrivit oficialilor de sănătate palestinieni, care au mai spus că 220 de persoane au fost rănite, începând de marţi seara. Armata israeliană a declarat că a ucis peste 15 militanţi.

Rachete au fost lansate spre Tel Aviv la primele ore ale dimineţii de miercuri. Sirenele au putut fi auzite în jurul orei 3 dimineaţa, ora locală.

Un bloc turn de 13 etaje din oraşul Gaza s-a prăbuşit marţi seară după ce a fost lovit de un atac aerian israelian, atrăgând promisiuni de represalii din partea militanţilor.

Armata israeliană a declarat că imobilul adăpostea birouri utilizate de Hamas pe mai multe etaje, precum şi o unitate de cercetare şi dezvoltare pentru rachete. Armata a mai spus că a avertizat în prealabil civilii din clădire şi a oferit suficient timp pentru ca aceştia să poată evacua locul.

Hamas şi Jihadul Islamic au promis că vor riposta trăgând rachete asupra oraşului Tel Aviv.

Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a Hamas, au declarat ulterior că grupul a tras spre Tel Aviv 130 de rachete marţi seară, într-o declaraţie transmisă pe Whatsapp.

În ultimele două zile, Hamas şi Jihadul Islamic din Gaza au lansat cel puţin 500 de rachete spre Israel, forţând închiderea principalului aeroport internaţional din Israel, Ben Gurion, aflat la aproximativ cincisprezece kilometri est de Tel Aviv.

Armata israeliană a efectuat peste 150 de lovituri în Gaza începând de marţi după-amiază, potrivit unui purtător de cuvânt, care a spus că Israelul a chemat şi 5.000 de rezervişti în serviciul activ pentru a „îmbunătăţi” operaţiunea sa din Gaza.

 

CITEŞTE ŞI: 

Cel puţin un mort, la Tel Aviv, în urma atacurilor cu rachete/ Confruntări armate în orăşelul Lod 

 
 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici