Conflictul israelo-palestinian. Israelul deschide adăposturi împotriva atacurilor cu rachete în Tel Aviv şi în alte 4 oraşe

  • Conflictul dintre Israel şi Palestina escalează.
  • Israelul este pregătit să se apere.
  • Autorităţile au anunţat luni că sunt deschise mai multe adăposturi împotriva bombardamentelor care vin dinspre Fâşia Gaza ca răspuns la atacul Israelului asupra moscheei Al-Asqa.
2519 afișări
Imaginea articolului Conflictul israelo-palestinian. Israelul deschide adăposturi împotriva atacurilor cu rachete în Tel Aviv şi în alte 4 oraşe

Adăposturi au fost deschise şi în alte 4 oraşe: Jaffa, Givatayim, Bnei Brak şi Haifa, conform Andalou Agency.

Între timp, presa israeliană anunţă că armata este pregătită pentru orice atac cu rachete dinspre Fâşia Gaza asupra zonei urbane din Gush Dan, care include Tel Aviv şi Haifa. 
 
Grupul de rezistenţă din Palestina a tras peste 100 de rachete, inclusiv şapte spre Ierusalim, iar restul către Ashkelon Sderot şi comunităţi din Gaza. 
 
Cel puţin 305 persoane au fost rănite luni, în timpul atacului forţelor israeliene, anunţă Semiluna Roşie din Palestina. 
 
Israelul a lansat rachete asupra Fâşiei Gaza, omorând 9 copii şi 13 adulţi, susţin surse palestiniene. Represaliile survin ca urmare a unui atac Hamas. Gruparea palestiniană a tras 7 rachete asupra Jerusalimului şi câteva zeci asupra sudului Israelului. Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a mai avut ca ţintă şi Tel Aviv-ul. Nu a fost raportată nicio victimă.
 
Benjamin Netanyahu, prim ministrul Israelului, a promis o ripostă puternică din partea ţării sale. Reacţie care nu s-a lăsat mult aşteptată.
 
“Israel va răspunde cu o forţă de temut. Nu tolerăm niciun atac asupra teritoriilor, capitalei, cetăţenilor sau soldaţilor noştri. Indiferent cine ne-a atacat va plăti un preţ mare pentru asta”, a declarat Netanyahu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici