ONU, în alertă după violenţele din Israel. Avertisment cu privire la un posibil „război total”

  • Confruntările militare dintre Israel şi grupuri palestiniene s-au amplificat
  • În Fâşia Gaza se înregistrează 35 de morţi şi sute de răniţi
  • Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) avertizează că s-ar putea ajunge la „război total”
8889 afișări
Imaginea articolului ONU, în alertă după violenţele din Israel. Avertisment cu privire la un posibil „război total”

ONU, în alertă după violenţele din Israel

Tensiunile se amplifică în Israel, unde numărul victimelor este în creştere. Bombardamentele din Gaza au ucis cel puţin 35 de persoane, inclusiv 10 copii, potrivit oficialilor de sănătate palestinieni. Aceştia susţin că 20 de persoane au fost rănite, începând de marţi seara, în timp ce armata israeliană a declarat că a ucis peste 15 militanţi.

Un medic subliniază că spitalul Al-Shifa e copleşit de numărul răniţilor. „Mulţi alţii vor muri în seara asta", adaugă el.

Tor Wennesland, reprezentant al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), avertizează cu privire la izbucnirea unui posibil „război total”. Potrivit Financial Times, coordonatorul special al Programului Pacifist din Orientul Mijlociu spune că, în ritmul actual, ostilităţile duc spre un deznodământ sumbru.

Zeci de rachete lansate spre Israel

Mai multe rachete au fost lansate spre Tel Aviv la primele ore ale dimineţii. Sirenele au putut fi auzite în jurul orei 3 dimineaţa, ora locală.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-a adresat naţiunii din Tel Aviv, spunând: „Suntem în mijlocul unei operaţiuni semnificative”.

Bloc de 13 etaje, lovit într-un atac aerian în Fâşia Gaza

Un bloc turn de 13 etaje din oraşul Gaza s-a prăbuşit marţi seară după ce a fost lovit de un atac aerian israelian, atrăgând promisiuni de represalii din partea militanţilor.

Armata israeliană a declarat că imobilul adăpostea birouri utilizate de Hamas pe mai multe etaje, precum şi o unitate de cercetare şi dezvoltare pentru rachete. Armata a mai spus că a avertizat în prealabil civilii din clădire şi a oferit suficient timp pentru ca aceştia să poată evacua locul.

Hamas şi Jihadul Islamic au promis că vor riposta trăgând rachete asupra oraşului Tel Aviv.

Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a Hamas, au declarat ulterior că grupul a tras spre Tel Aviv 130 de rachete marţi seară, într-o declaraţie transmisă pe Whatsapp.

Conflictul israelo-palestinian

În ultimele două zile, Hamas şi Jihadul Islamic din Gaza au lansat cel puţin 500 de rachete spre Israel, forţând închiderea principalului aeroport internaţional din Israel, Ben Gurion, aflat la aproximativ cincisprezece kilometri est de Tel Aviv.

Armata israeliană a efectuat peste 150 de lovituri în Gaza începând de marţi după-amiază, potrivit unui purtător de cuvânt, care a spus că Israelul a chemat şi 5.000 de rezervişti în serviciul activ pentru a „îmbunătăţi” operaţiunea sa din Gaza.

Pentru mai multe detalii despre situaţia din Israel: 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici