77 de morţi după prăbuşirea unui avion militar în Algeria

Şaptezeci şi şapte de oameni au murit după ce un avion militar de transport s-a prăbuşit marţi în estul Algeriei, anunţă presa algeriană.

238 afișări
Imaginea articolului 77 de morţi după prăbuşirea unui avion militar în Algeria

Cel puţin 103 morţi după prăbuşirea unui avion militar în Algeria (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE - Autorităţile algeriene revizuiesc bilanţul prăbuşirii unui avion militar la 77 de morţi

Ministerul algerian al Apărării a revizuit, marţi seara, bilanţul catastrofei aeriene din estul Algeriei la 77 de morţi, adăugând că a fost găsit un supravieţuitor, relatează AFP.

"Accidentul s-a soldat cu 77 de morţi, iar un supravieţuitor, grav rănit, a fost transportat la spitalul militar regional din oraşul Constantine", potrivit ministerului algerian, citat de agenţia APS.

Supravieţuitorul a fost descoperit de serviciile de protecţie civilă, a anunţat un post public de radio.   

Ministerul algerian al Apărării informează că avionul transporta 74 de pasageri şi patru membri ai echipajului. Printre victime se numără şi patru femei.

Anterior, presa algeriană anunţase că în urma acestui accident au murit cel puţin 103 oameni şi că nu există supravieţuitori.

Avionul, de tip Hercule C130, s-a prăbuşit în zona Um El Buaghi, la 500 de kilometri est de Alger.

La bord se aflau militari algerieni şi rude ale acestora.

Potrivit informaţiilor preliminare, accidentul s-a produs din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - rafale foarte puternice de vânt.

"Nu există supravieţuitori", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate, precizând că la bord se aflat 99 de pasageri - militari şi rude ale acestora - şi patru membri ai echipajului.

Avionul militar decolase din Tamanrasset, oraş situat la 2.000 de kilometri sud de Alger, şi se îndrepta spre Constantine, în nordul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici