Cel puţin şapte morţi după prăbuşirea blocului de lângă Paris

Şapte persoane au murit în total în urma prăbuşirii unei clădiri, duminică, la Rosny-sous-Bois, în apropiere de Paris, în urma unei aparente explozii de gaz, potrivit unui nou bilanţ.

384 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte morţi după prăbuşirea blocului de lângă Paris

Cel puţin şapte morţi după prăbuşirea blocului de lângă Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cadavrul unei a şaptea victime a fost localizat luni dimineaţă de pompieri. Este vorba despre o femeie octogenară care locuia la primul etaj al imobilului, a precizat prefectul Philippe Galli.

Echipele de salvare caută şi ultimul dispărut, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani care locuia la parterul clădirii.

Unsprezece persoane au fost rănite, dintre care patru grav, în explozia de duminică dimineaţă.

Printre cei şapte morţi se numără o femeie în vârstă de 40 de ani şi cei doi copii ai ei, cu vârste de 14 şi, respectiv, 18 ani, dar şi un copil în vârstă de aproximativ zece ani, o femeie de 46 de ani şi un alt adult.

Căutările printre ruinele clădirii, situate la Rosny-sous-Bois la periferia de est a Parisului, au continuat luni dimineaţă.

Şansele de a găsi supravieţuitori sunt însă "foarte, foarte mici", a declarat prefectul. Cavităţile care se pot forma sub dărâmături şi le pot oferi buzunare de aer eventualilor supravieţuitori "au fost explorate" până la subsol. Molozul rămas este compact.

Zeci de membri ai echipelor de salvare au lucrat toată noaptea la lumina reflectoarelor.

Explozia, care s-a produs în cursul nopţii în acest cartier rezidenţial din estul Parisului, duminică, în jurul orei 07.00 (08.00 ora României), a spulberat clădirea cu patru etaje.

Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a vorbit duminică despre "o explozie provocată cel mai probabil de o scurgere de gaze".

Luni prefectul a afirmat că laboratoarele continuă să strângă indicii, dar a avansat din nou ipoteza unei explozii provocate de gaze.

Contactată de AFP, compania care se ocupă de reţeaua de distribuţie a gazelor GRDF a declarat că "nu a fost semnalată nicio scurgere de gaze anterior" în zona respectivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici