Cel puţin şapte morţi într-un atac sinucigaş într-o tabără de refugiaţi din nord-estul Nigeriei

Cel puţin şapte persoane au murit, între care şi copii, după ce două femei kamikaze s-au detonat în apropiere de o tabără de refugiaţi de la frontiera cameruneză, din nord-estul ţării, unde operează gruparea teroristă Boko Haram, relatează Le Figaro, citând armata nigeriană.

441 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte morţi într-un atac sinucigaş într-o tabără de refugiaţi din nord-estul Nigeriei

Cel puţin şapte morţi într-un atac sinucigaş într-o tabără de refugiaţi din nord-estul Nigeriei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Atacul a avut loc miercuri în localitatea Banki, de la frontiera cameruneză, situată la 130 de kilometri sud-est de Maiduguri, capitala statului Borno din Nigeria, unde operează gruparea islamistă Boko Haram.

"Şapte persoane au murit. Este vorba de doi atacatori kamikaze", a declarat joi purtătorul de cuvânt al armatei nigeriene, Sani Usman. Armata a anunţat joi atacul pe fondul cvasi-lipsei de mijloace de comunicare în zonă.

"Cele două femei kamikaze au ajuns ieri (miercuri) la un punct de control al armatei şi miliţiei civile", a precizat un membru al miliţiei sub protecţia anonimatului.

"Femeile şi-a detonat centurile explozive succesiv. Una a amurit pe loc, iar cealaltă este grav rănită", a precizat aceeaşi sursă, femeia murit ulterior. În afară de cele două kamikaze, "şapte persoane au murit, printre acre două femei şi copiii acestora", a declarat membrul miliţiei civile.

El a adăugat că "nouă persoane au fost rănite, pe care noi le-am transportat la Maiduguri pentru a fi tratate".

Atacul nu a fost revendicat, dar corespunde modului de operare al grupării Boko Haram, care în ultimul an şi jumătate şi-au intensificat atacurile prin folosirea femeilor şi a fetelor tinere pe post de kamikaze, împotriva armatei nigeriene care a preluat mai multe zone controalate de terorişti.

Atacurile grupării vizează moschei, locuri aglomerate în general, dar şi tabere în care locuiesc persoane nevoie să-şi părăsească locuinţele din cauza acestui conflict izbucnit din 2009, soldat cu 20.000 de morţi şi 2,3 milioane de refugiaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici