Cel puţin zece morţi după două seisme de peste 6 grade produse pe insula Lombok din Indonezia

Cel puţin 10 persoane au decedat şi numeroase clădiri au fost avariate după două seisme cu magnitudini de peste 6 grade produse duminică pe insula indoneziană Lombok, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor din Indonezia,relatează agenţia Dpa.

166 afișări
Imaginea articolului Cel puţin zece morţi după două seisme de peste 6 grade produse pe insula Lombok din Indonezia

Cel puţin zece morţi după două seisme de peste 6 grade produse pe insula Lombok din Indonezia

Un prim cutremur s-a produs duminică dimineaţă şi a avut o magnitudine de 6,3 grade, pentru ca aproximativ zece ore mai târziu, aproape de ora locală 22, să aibă loc un nou seism, de această dată de 6,9 grade. Ambele cutremure au fost urmate de numeroase replici puternice.

Cinci persoane au decedat pe insula Lombok, iar alte cinci pe insula vecină, Sumbawa, a declarat luni oficialul, precizând că alţi 24 de oameni au fost răniţi.

"Oamenii erau în aer liber sau în adăposturi temporare (după cutremurele precedente) atunci când s-a produs seismul, aşa că multe decese au fost evitate", a mai afirmat Sutopo Purwo Nugroho, adăugând că noile cutremure majore au provocat şi mai multă "suferinţă" supravieţuitorilor.

Alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt în multe zone, astfel că este dificil de evaluat cu exactitate impactul ultimului seism.

Peste 430 de persoane au decedat, iar alte peste 1.300 au fost rănite, în urma unui seism cu o magnitudinea tot de 6,9 grade, produs pe data de 5 august, pe insula indoneziană Lombok.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici