Centru destinat refugiaţilor, incendiat la periferia Berlinului

Un centru aflat în construcţie destinat cazării refugiaţilor a fost incendiat, în cursul nopţii de luni spre marţi, în Berlin, autorităţile germane căutându-i pe autorii atacului, informează site-ul agenţiei AFP.

209 afișări
Imaginea articolului Centru destinat refugiaţilor, incendiat la periferia Berlinului

Centru destinat refugiaţilor, incendiat la periferia Berlinului (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Sala de sport din Nauen, situată la periferia Berlinului, urma să găzduiască 130 de solicitanţi de azil din septembrie, dar a fost distrusă în incendiu. Nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit anchetatorilor, incendiul probabil a fost declanşat intenţionat.

"Dacă anchetatorii vor stabili că a fost un act cu caracter xenofob, autorii vor fi aduşi în faţa justiţiei. Vom avea toleranţă zero faţă de orice formă de xenofobie", a anunţat preşedintele landului, Dietmar Woidke.

Autorităţile germane sunt în alertă din cauza unei recente serii de atacuri care au vizat refugiaţi, în contextul în care în Germania se estimează că vor veni anul acesta 800.000 de extracomunitari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici