Cererile guvernamentale privind utilizatorii Twitter sunt în creştere netă

Twitter a anunţat joi că cererile guvernamentale pentru obţinerea de informaţii despre utilizatorii săi au crescut cu 46 la sută în şase luni, autorităţile americane situându-se detaşat pe primul loc în topul acestor cereri.

75 afișări
Imaginea articolului Cererile guvernamentale privind utilizatorii Twitter sunt în creştere netă

Cererile guvernamentale privind utilizatorii Twitter sunt în creştere netă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernele au depus în total 2.058 de cereri de informare despre conturi Twitter în prima jumătate a anului, explică reţeaua socială în cel de-al cincilea său raport despre acest subiect.

Aproximativ 54 de ţări au cerut acest lucru, dar Statele Unite sunt pe primul loc cu 1.257 de cereri. Japonia este a doua, cu 192 de cereri.

"Analizăm recursurile juridice pe care le avem la dispoziţie pentru a oferi mai multă transparenţă utilizatorilor noştri", asigură reţeaua socială.

"În afară de solicitările privind securitatea naţională, raportul nostru arată o creştere netă a cererilor de informaţii despre conturi, cereri de retragere de conţinut şi legate de drepturi de autor", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici