Armata SUA a înregistrat activităţile utilizatorilor Twitter

Activităţile utilizatorilor Twitter şi ale altor reţele sociale au fost înregistrate şi analizate în cadrul unui proiect finanţat de armata SUA, cu obiective similare experimentului realizat recent de Facebook privind controlarea emoţiilor utilizatorilor.

173 afișări
Imaginea articolului Armata SUA a înregistrat activităţile utilizatorilor Twitter

Armata SUA a înregistrat activităţile utilizatorilor Twitter

Cercetarea finanţată direct sau indirect de agenţia de cercetare a armatei americane (DARPA) a implicat utilizatori ai unora dintre cele mai importante reţele sociale, inclusiv Facebook, Twitter, Pinterest şi Kickstarter, în vederea unor studii privind conexiunile sociale şi răspândirea mesajelor în cadrul acestor reţele, relatează The Guardian, în ediţia online.

Proiectul, cu o finanţare de milioane de dolari, a inclus şi analizarea unor mesaje postate pe Twitter de vedete precum Lady Gaga şi Justin Bieber, pentru a înţelege influenţa în cadrul Twitter, în timp ce alte elemente ale cercetării au avut ca rezultat construirea unor baze de date conţinând mesaje postate pe reţelele sociale.

Câteva dintre studiile finanţate de armata americană au trecut peste simpla monitorizare a conversaţiilor private ale utilizatorilor, trimiţând mesaje unor participanţi şi utilizatori, fără ca aceştia să ştie, pentru a-i urmări şi pentru a studia modul în care reacţionează.

Cu puţin înainte de dezvăluirea experimentului realizat de Facebook, agenţia DARPA a publicat o listă cu proiectele finanţate prin programul Social Media in Strategic Communication (SMISC). Lista include un studiu privind folosirea Twitter de către activiştii mişcării Occupy, precum şi o serie de cercetări privind urmărirea "viralelor" şi cum influenţează acestea comportamentul utilizatorilor unor reţele sociale precum Pinterest, Twitter, Kickstarter, Digg şi Reddit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici