Cetăţean moldovean acuzat pentru lipsire de libertate, extrădat în Rusia

Un cetăţean moldovean urmărit internaţional de autorităţile din Rusia pentru lipsire de libertate şi furt a fost predat, vineri, reprezentanţilor Biroului Interpol din Moscova, acesta fiind prins în punctul de trecere a frontierei Sculeni, a anunţat Poliţia Română.

183 afișări
Imaginea articolului Cetăţean moldovean acuzat pentru lipsire de libertate, extrădat în Rusia

Cetăţean moldovean acuzat pentru lipsire de libertate, extrădat în Rusia (Imagine: Mediafax Foto)

"Biroul Naţional Interpol din cadrul CCPI - IGPR a predat, în vederea extrădării, omologilor de la Biroul Naţional Interpol Moscova un cetăţean din Republica Moldova, de 38 de ani, urmărit internaţional", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Curtea de Apel Iaşi a admis în 3 aprilie cererea de extrădare a cetăţeanului moldovean Vitalie Ababii, formulată de autorităţile judiciare ruse.

Acesta era urmărit internaţional de Biroul Interpol Moscova din 19 iulie 2010, fiind acuzat de lipsire de libertate şi furt calificat. Autorităţile ruse au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă în 9 iunie 2006.

Ababii este acuzat că, în perioada 1 decembrie 2003 - 21 decembrie 2005, când lucra ca agent de pază la un depozit de materiale de construcţii, a sprijinit furtul unor cantităţi de fier vechi.

Autorităţile ruse îl mai acuză pe cetăţeanul moldovean că, la 6 august 2005, ar fi participat la sechestrarea unui bărbat care a fost torturat pentru a-şi asuma furturile comise de Ababii şi de gruparea din care acesta făcea parte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici