Cetăţenii francezi sunt sfătuiţi să părăsească temporar Pakistanul, în urma unor ameninţări grave

  • Franţa i-a sfătuit pe cetăţenii francezi să părăsească temporar Pakistanul.
  • Măsura vine după o săptămână de proteste violente ale partidului islamist radical Tehreek-e-Labbaik Pakistan împotriva arestării liderului lor.
  • Grupul TLP a fost interzis miercuri în temeiul legii antiteroriste.
647 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii francezi sunt sfătuiţi să părăsească temporar Pakistanul, în urma unor ameninţări grave

Franţa şi-a sfătuit cetăţenii să părăsească temporar Pakistanul şi a avertizat cu privire la ameninţările serioase la adresa intereselor franceze din ţară, au declarat joi două surse diplomatice, potrivit Reuters.

Măsura vine după o săptămână de proteste violente ale partidului islamist radical Tehreek-e-Labbaik Pakistan împotriva arestării liderului lor, în urma manifestaţiilor prin care denunţă caricaturile franţuzeşti ce îl înfăţişează pe profet.

Sursele diplomatice au declarat că un mesaj a fost trimis peste noapte cetăţenilor şi companiilor franceze în urma ameninţărilor grupului islamist Tehrik-i-Labaik Pakistan (TLP). 

Ambasada Franţei  a trimis un mesaj rezidenţilor francezi din Pakistan, recomandându-le acestora să părăsească ţara. Companiile franceze sunt sfătuite să oprească temporar activităţile „din cauza ameninţărilor serioase la adresa intereselor franceze din Pakistan”.

Grupul TLP a fost interzis miercuri în temeiul legii antiteroriste, iar problema „blasfemiei” a devenit strigătul lor de protest.

Relaţiile dintre Paris şi Islamabad s-au înrăutăţit de la sfârşitul anului trecut, după ce preşedintele Emmanuel Macron a adus un omagiu unui profesor de istorie francez care a fost decapitat de un tânăr de 18 ani de origine cecenă. Victima atacului a arătat în timpul unui curs caricaturi care îl ilustrau pe Profetul Mohammad vorbind despre libertatea de exprimare.

Imaginile au stârnit furie şi proteste în lumea musulmană, în special în Pakistan.

„Este o situaţie gravă şi ştim că în Pakistan lucrurile pot degenera rapid”, a spus una dintre sursele diplomatice.

Ambasada Pakistanului la Paris nu a răspuns imediat pentru comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici