Chifu, consilier prezidenţial: Iurie Leancă s-a descalificat ca premier, diplomat şi membru PPE

Prim-ministrul guvernului de la Chişinău, Iurie Leancă " s-a descalificat ca premier, diplomat şi membru al PPE", susţine pe pagina sa de Facebook consilierul prezidenţial Iulian Chifu, care afirmă că, "penttru 90 mln Ron", Leancă îşi pune la "serviciile la dispoziţie" contra preşedintelui Băsescu.

908 afișări
Imaginea articolului Chifu, consilier prezidenţial: Iurie Leancă s-a  descalificat ca premier, diplomat şi membru PPE

Chifu, consilier prezidenţial: Iurie Leancă s-a descalificat ca premier, diplomat şi membru PPE

"Am avut dreptate cu Iurie Leancă. S-a descalificat ca premier, diplomat şi membru al PPE. Cine a mai văzut prim ministru care vine într-o ţară vecină şi, pentru 90 mln Ron, să-şi pună serviciile la dispoziţie într-un război intern contra Preşedintelui acelui stat. Un stat care cca 75 la sută din din cele 500 milioane euro - ajutor pentru dezvoltare - pe care România i-a plătit în calitate de stat membru UE au ajuns în Republica Moldova în principal în programe de reformă instituţională, programe ce au făcut posibilă atât liberalizarea iminentă a vizelor în spaţiul UE cât şi pregătirea pentru parafarea celor două acorduri de la Vilnius ; acordarea cetăţeniei române; a acordat 5500 burse de studii anual pentru licee şi universităţi din România; atunci când Prutul a inundat şi a distrus sate din Republica Moldova s-au construit case în valoare de 9 milioane euro; o nouă interconectare de 100 kw a sistemului energetic a fost gata pe teritoriu României încă din luna noiembrie; a început de asemenea construcţia gazoductului Iaşi – Ungheni şi lista poate continua", enumeră consilierul prezidenţial Chifu.

Chifu mai susţine că, dincolo de "orice păreri", premierul moldovean " a depăşit orice limită" şi că " măcar şeful său de partid ar trebui să reacţioneze, pentru a evita discutarea cazului în PPE".

".. actualul atac ridică probleme relevante, mai ales când vine de la persoane care nu şi-au apărat atât de clar pozitţiile în privinţa situaţiei din regiunea separatistă Transnistria, de exemplu, sau a presiunilor suportate din partea Rusiei în jurul summitului de la Vilnius. L-aţi auzit vreodată pe dl. Leancă solicitând retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova? Aici ar trebui să fie cu adevărat ferm şi implicat, nu în politica de la Bucureşti, în afara oricărei campanii electorale", îşi continuă criticile Chifu la adresa premierului moldovean Leancă.

Republica Moldova are nevoie de mesaje de susţinere pentru integrarea în UE care să consolideze societatea, nu de declaraţii ca ale preşedintelui Traian Băsescu care să scindeze societatea, consideră premierul moldovean, Iurie Leancă, precizând că problema unirii cu România nu este pe agendă.

Leancă a insistat că Republica Moldova are nevoie de mesaje de susţinere în jurul ideii de integrare în Uniunea Europeană şi a adăugat că speră ca, pe viitor, declaraţiile şi acţiunile "să se axeze pe această dimensiune".

Premierul moldovean s-a aflat recent în vizită oficială la Bucureşti.

Iurie Leancă a mai fost subiectul unor păreri critice ale consilierului prezidenţial Chifu, aceastea fiind exprimate pe pagina de Facebook a lui Chifu.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici