China arată cu degetul: "America e bolnavă de rasism". Presa de stat de la Beijing îl acuză pe Trump de dublu standard în privinţa protestelor

  • SUA se confruntă cu o criză socială majoră, care a iscat proteste violente în mai multe oraşe
  • Uciderea lui George Floyd a stârnit revolte în peste 40 de oraşe şi l-a făcut pe Donald Trump să se adăpostească într-un buncăr al Casei Albe în cursul zilei de duminică
  • Un oficial din Ministerul de Externe al Chinei, Zhao Lijian, afirmă că "America suferă de o boală cronică atunci când vine vorba despre rasism"
1304 afișări
Imaginea articolului China arată cu degetul: "America e bolnavă de rasism". Presa de stat de la Beijing îl acuză pe Trump de dublu standard în privinţa protestelor

Oficial chinez: "America e bolnavă de rasism". Presa de stat de la Beijing acuză dublul standard al protestelor din Minnesota şi Hong Kong

Moartea lui George Floyd a strârnit proteste masive şi manifestaţii violente în Statele Unite, zeci, poate sute de mii de cetăţeni denunţând rasismul şi brutalitatea poliţiei. De mai multe zile, în peste 40 de oraşe americane au avut loc manifestaţii şi pe alocuri ciocniri de stradă între protestatari şi forţele de ordine.
 
Situaţia nu este una fără precedent, ci vine în contextul în care atenţia a fost orientată de mai multă vreme asupra rasismului şi a acţiunilor poliţiştilor în cazuri în care au fost implicaţi cetăţeni de culoare.

PROTESTE SUA - Oficial chinez: "SUA se confruntă cu o boală cronică"

Situaţia din Statele Unite a stârnit comentarii la nivel internaţional chiar şi din partea unor oficiali de rang înalt. Zhao Lijian, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, s-a exprimat şi el, notează RT, citând AFP.
 
"O boală cronică. (...) arată severitatea problemelor rasiale şi a celor care ţin de violenţa poliţiei în SUA", a spus Zhao Lijian în cursul zilei de luni.
 
Pe de altă parte, jurnaliştii chinezi nu au ratat ocazia de a arăta cu degetul în direcţia SUA şi a problemei ce ţine de Hong Kong, unde în ultimul an au avut loc proteste masive împotriva autorităţii de la Beijing.
 
Hu Xijin, editor şef al Global Times, publicaţie chineză de stat, a făcut trimitere la un aşa zis dublu standard al discursului american faţă de protestele din Minnesota şi cele din Hong Kong.
 
"Va rog să-i protejaţi pe protestatarii din Minnesota aşa cum simpatizaţi şi cu huliganii din Hong Kong", a scris acesta pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici