China contestă vehement poziţia Grupului G7 faţă de Taiwan

  • Administraţia de la Beijing denunţă abordarea Grupului G7 faţă de Taiwan
  • Miniştrii de Externe din Grupul G7 susţin participarea Taiwanului la reuniuni ale OMS
  • Beijingul consideră abordarea drept o "interferenţă grosolană" în afacerile interne ale Chinei
881 afișări
Imaginea articolului China contestă vehement poziţia Grupului G7 faţă de Taiwan

China contestă vehement poziţia Grupului G7 faţă de Taiwan

Administraţia de la Beijing a criticat vehement, joi seară, decizia Grupului statelor puternic industrializate (G7) de a susţine participarea Taiwanului la reuniuni ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează cotidianul Financial Times.

Miniştrii de Externe din cadrul G7 au criticat, în cadrul reuniunii de la Londra, situaţia drepturilor omului din China şi au exprimat susţinere pentru participarea Taiwanului la reuniuni ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Adunării Mondiale a Sănătăţii, consiliul de conducere al OMS.

"Comunitatea internaţională trebuie să poată beneficia de pe urma experienţei tuturor partenerilor, inclusiv de pe urma contribuţiei de succes a Taiwanului în combaterea pandemiei", a transmis G7.

Însă Administraţia de la Beijing consideră atitudinea organizaţiei G7 drept o "interferenţă grosolană" în afacerile interne ale Chinei. "Acuzaţiile fără fundament ale miniştrilor de Externe din G7 la adresa Chinei sunt politici în grup pentru oprirea roţii istoriei", a reacţionat Ministerul chinez de Externe. Participarea Taiwanului la evenimentele OMS trebuie gestionată în conformitate cu principiul "o singură Chină", subliniază Beijingul.

China consideră Taiwanul, guvernat de o administraţie proindependenţă, drept teritoriu chinez. În ultimele luni, China a avertizat că ar putea ocupa Taiwanul şi a efectuat o serie de exerciţii militare în jurul insulei. Statele Unite au avertizat China că susţin Taiwanul, deşi Washingtonul nu are contacte diplomatice formale cu Administraţia de la Taipei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
taiwan,
g7

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici